Juriul nu a fost uşor de convins, iar bătălia a fost mare pentru că fiecare echipă a venit cu cei mai buni bucătari care în acest an au dovedit încă o dată că vânătoarea e o artă şi că preparatele din carne de vânat sunt adevărate delcatese. Cei de la AJVPS BN au cucerit juriul cu o reţetă delicioasă făcută cu carne de cerb.
Maeştri când e vorba de tras cu arma şi maeştrii când e vorba de gătit! Asta au dovedit că sunt toţi cei care au participat astăzi la concursul culinar "Vânătoare la ceaun". Competiţia nu a fost deloc uşoară, asta pentru că fiecare echipă s-a pregătit aşa cum se cuvine şi a pus în ceauane cele mai bune ingrediente, fiecare după reţeta proprie şi cu secrete bine ascunse.
Carne de mistreţ, cerb, urs, fazan ori raţă sălbatică, toate au fost pregătite cu mare artă şi cu multă dragoste de vânătorii ş bucătarii care au demonstrat şide această dată că atunci când esti dedicat totul iese de minune. Au folosit cimbru, ardei iuţi, legume proaspete, ciuperci şi esenţe de lemn speciale pentru a pregăti cele mai delicioase sosuri din carne de vânat.
Concurenţii au impresionat juriul şi cu preparate mai speciale, cum ar fi piept de raţă sălbatică arinat şi asezonat cu rodii, salată de rucola şi un oţet balsamic sau chiar cu dulceaţă de ceapă şi ficat de vânat.
De pe mese nu au lipsit nici cârnăciorii, salamul sau slăninuţa de vânat, iar pentru ca juriul să fie perfect mulţumit înainte de degustare concurenţii i-au invtat să servească afinată sau vin ori ţuică.
Într-un final juriul a deliberat şi a deics că marele premiu, "Polonicul cel mai cel", va merge în acest an la echipa AJVPS BN.
Pe locul I s-au clasat Vânătorii din Sânpetru de Mureş care au pregătit o ciorbă de potârniche delicioasă.
Pe podium au ajuns şi "Ortacii lui Ferri" care au impresionat juriul cu patru reţete: dulceaţă de ceapă cu ficat de vânat, piept de raţă marinat şi asezonat cu salat de rucola, parmezan, rodii şi oţet balsamic, o tocăniţă făcută cu inimă şi ficat de vânat şi o tocăniă făcută cu carne de căprior.
Şi preparatele celor de la "Artemis Lechinţa" au fost de mare succes, iar juriul a considerat că echipa merită să urce pe podium pe locul III.
Toate preparatele au fost apreciate, mai ales de turiştii pofticioşi care abia au aşteptat să se termine jurizarea pentru a putea gusta din bunătăţile pregătite de bucătari şi vânători în acest an.