În jur de 50 de bistrițeni și-au petrecut seara de duminică în stradă, solidarizându-se cu protestatarii din restul țării. Nemulțumirile au fost legate de legile justiției, dar și de măsurile fiscale luate de guvernanți.
Începând cu ora 16:00, bistrițenii au început să se adune în piațeta din fața Instituției Prefectului. La ora 18:00, în jur de 50 de persoane protestau pașnic, folosindu-se de pancarte și vuvuzele în piațetă.
Printre ei s-a numărat și fostul consilier local Florin Adrian Chereji, dar și preotul paroh al Bisericii Evanghelice, Johann Dieter Krauss, care a petrecut mai bine de două ore în frig alături de restul protestatarilor. De altfel, acesta a fost solidar și iarna trecută cu protestatarii, trăgând clopotele Bisericii Evanghelice când grupul mărșăluia prin centrul istoric.
Deși în prima fază s-a dorit ca protestul să se încheie cu un marș pe străzile orașului, s-a renunțat la această idee din cauza numărului mic de participanți. Protestul s-a încheiat cu o intonare a imnului național.
„Asta-i hoție, nu democrație”, „Nu vrem să fim o nație de hoți” „Nu corupției”, se numără printre mesajele care s-au regăsit pe pancartele fluturate de bistrițeni.
Nici în marile orașe din țară numărul protestatarilor nu a fost la fel de mare ca iarna trecută. În Cluj-Napoca au ieșit în stradă 5.000 de oameni, iar în Sibiu în jur de 2.000, în timp ce în alte mai bine de 20 de orașe abia s-au adunat câteva sute. Numărul cel mai mare de protestatari s-a înregistrat în București. La această oră în jur de 10.000 de oameni mărșăluiesc spre Palatul Parlamentului.
Nemulțumirea principală a oamenilor este legată de legile din zona justiției, dar și de măsurile fiscale adoptate sau anunțate de guvernanți.