Un buchet de flori oferit la o ocazie specială aduce instant zâmbetul pe buzele celui care îl primește. Ce-ați spune dacă în loc de flori, buchetul ar fi unul comestibil și dulce? Doi tineri din Moldova fac acest lucru posibil!
Doi tineri din Moldova, Andreea și Cosmin, care s-au mutat în urmă cu doi ani în Bistrița, vin cu o idee inedită de cadou: buchetele comestibile. Acestea nu sunt compuse din flori, ci din fructe, bezele și ciocolată. Ideea le-a venit celor doi în urmă cu câteva luni, primele „beneficiare” ale ineditului cadou fiind chiar mamele lor.
„Am vrut să facem un cadou mai special, ceva pe care cei care îl primesc să nu fie nevoiți să-l arunce, cum se întâmplă adesea cu florile. Am căutat pe Internet inițial altceva, însă mi-a atras atenția ideea aceasta cu fructele. Primele buchete au fost realizate pentru mamele noastre”, spune Andreea Cojocea.
Aceasta recunoaște că a stricat multe kilograme de fructe până să ajungă la rezultatul dorit, mai ales că buchetele din fructe trebuie să arate impecabil, iar materia primă fără niciun defect.
Încet, încet, văzând că lumea este impresionată de buchetele dulci, Andreea împreună cu iubitul său, care lucrează la o fabrică din Bistrița, s-au gândit să transforme buchetele comestibile într-un business.
Barurile de fructe, înlocuite cu buchete comestibile...
Cei doi le propun celor care organizează evenimente buchet și ghiveci comestibil în loc de clasicele baruri din fructe. Fructele sunt fixate în buchet sau ghiveci cu ajutorul unor bețe lungi din lemn. Deși nu pare o chestie prea complicată, Andreea mărturisește că trebuie să fie foarte atentă cum echilibrează fructele, mai ales că unele dintre buchete ajung să aibă și 4 kilograme.
De altfel, numărul de kilograme pe care îl are un astfel de buchet este stabilit în funcție de numărul de persoane care se înfruptă din ele. De asemenea, în cazul cadourilor, se ține cont și de preferințele celor care le primesc. Pentru a realiza un astfel de buchet, Andreea are nevoie de jumătate de oră.
Andreea, care a și lucrat o perioadă într-o cofetărie care organiza baruri de fructe, de unde a furat parte din secrete, a găsit o soluție și pentru fructele care se oxidează și se strică repede. Acestea sunt îmbrăcate în ciocolată albă, neagră sau glazură.
Un astfel de buchet poate rezista până la 48 de ore, dacă este ținut la o temperatură potrivită. Andreea și Cosmin deja au realizat astfel de buchete comestibile pentru evenimente desfășurate în Vatra Dornei și Bistrița.
Pentru ca buchetele să fie proaspete pentru evenimentele de zi, cei doi trebuie să renunțe la somn și să lucreze în timpul nopții. Pentru evenimente, cei doi recomandă ghiveciul cu fructe tăiate, pentru că sunt mai ușor de consumat, iar pentru cadouri buchetul cu fructe întregi.
Deși pare greu de crezut, un buchet din fructe ajunge să coste cam cât unul cu flori. Prețurile încep de la 50 de lei și ajung până la 150-200 de lei, în funcție de mărimea buchetului. Mai multe modele de buchete comestibile găsiți AICI.