Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  46 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FOTO / VIDEO: Odată ca niciodată. Lumea e plină de miracole

01/06/2016 11:18:25 Ioana BRADEA  
Explozie de culoare şi veselie ieri seară, la Galeria Arcade 24, acolo unde a fost inaugurată o spectaculoasă expoziţie care cuprinde aproape 1000 de picturi şi desene trimise de copii din întreaga lume la Bistriţa. „Avem nevoie de miracole, ele există la tot pasul, însă noi, oamenii, trecem nepăsători pe lângă ele…”

Avem nevoie de miracole, şi acestea există la tot pasul, însă noi, oamenii – noi înşine miracole ale creaţiei – ne-am îndepărtat de natură, iar viaţa de zi cu zi, graba şi greutăţile ei ne fac să trecem nepăsători pe lângă miracolele lumii şi să nu le mai observăm…”, a remarcat preşedintele juriului, prof. univ. dr. la Universitatea de Arte și Design Cluj-Napoca, Alexandru Păsat.

Preşedintele juriului i-a provocat pe părinţii prezenţi la vernisaj la un exerciţiu de imaginaţie, rugându-i să-şi închipuie că peste 30-40 de ani, personalităţile lumii de atunci vor avea vârsta copiilor de acum şi că printre personalităţile de atunci se vor număra şi copiii care expun în aceste zile la Galeria Arcade 24. „Suntem mândri de voi, copii, vă mulţumim pentru ce ne dăruiţi şi vă aplaudăm”, a conchis Alexandru Păsat.

4000 de lucrări de pictură şi desen realizate de copii cu vârste între 5 şi 14 ani au fost trimise pe adresa concursului „Odată ca niciodată” care se derulează de 7 ani la Bistriţa – iar dintre aceste, aproximativ 1.000 de lucrări sunt expuse de azi până în 24 iunie la Galeria Arcade 24.

De altfel, în galeria de artă din central oraşului se vor organiza, pe parcursul celor mai bine de 3 săptămâni, o serie de dezbateri, întâlniri şi workshopuri pe marginea fenomenului Creativitatea în copilărie. Spre finalul lunii iunie va fi prezentat publicului bistriţean şi un documentar despre întreaga expoziţie „Odată ca nicidată”.

Dimensiunea socio-culturală a evenimentului este incontestabilă – a precizat şi Iulia Mircea, curatorul general al expoziţiei, remarcând frumuseţea desenelor expuse, unele simbolice, abstracte sau figurative, dar subliniind şi dimensiunea liniară şi picturală, raţională şi totodată intuitivă, conştientă şi inconştientă a copiilor care au transformat desenul şi culoarea în instrumente de comunicare şi cunoaştere.

Evenimentul a fost pus la cale de Asociația „Odată ca niciodată”, în parteneriat cu Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Uniunea Artiștilor Plastici Bistrița, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Primăria și Consiliul Local al municipiului Bistrița, Centrul Cultural Municipal Bistrița, Librăria Aletheia Casa Cărții, Blue Apple Concept, Club Young's Men Bistriţa. Tema ediţiei din acest an a fost „Din basmele lumii / Pinocchio”, iar din echipa de proiect fac parte Livia Cotfas-Danea, Dalia Chira, Liana Stupari, Simona Costaru, Florina Vlasin, Adina Mocanu, Paul Târziu și Iulia Mircea - curator general.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro