După 5 luni petrecute după gratii foștii șefi ai IPJ, Ovidiu Mureșan, Roberto Hasnaș și Leon Cloșcă ar putea ajunge acasă. Tribunalul Maramureș a acceptat judecarea acestora în arest la domiciliu, dar procurorii DNA au atacat deja decizia care va fi analizată mâine de Curtea de Apel Cluj. VEZI când ar putea ajunge acasă:
Acuzați de corupție și abuz în serviciu, cei trei foști șefi ai IPJ ar putea ajunge în 7 mai acasă din penitenciarul Gherla. Asta dacă și Curtea de Apel Cluj va menține mâine sentința dată de Tribunalul Maramureș prin care cei trei vor fi judecați în arest la domiciliu.
Pe 28 aprilie, judecătorii maramureșeni au admis cererile de înlocuire a măsurii arestării preventive dispusă faţă de Ioan Mureșan, Roberto Hasnaș și Leon Cloșcă, arestaţi preventiv şi aflaţi în Penitenciarul Gherla, cu cea a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile.
Instanța impune inculpaţilor obligaţia de a nu părăsi imobilele fără permisiunea judecătorului și să nu comunice cu martorii din cauză. Excepție face fostul șef al IPJ - Ioan Ovidiu Mureșan, căruia instanța îi permite să vorbească cu soția - martor în dosar.
"În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii au următoarele obligaţii: - să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei ori de câte ori sunt chemaţi; - inculpatul Mureşan Ioan Ovidiu să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martorii din cauză, cu excepţia martorei Mureşan Lenuţa (soţia inculpatului Mureşan Ioan Ovidiu) - inculpatul Hasnăş Roberto Emil să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martorii din cauză; - inculpatul Cloşcă Leon Anton să nu comunice cu ceilalţi inculpaţi şi martorii din cauză. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, de sub puterea mandatelor de arestare emise în prezenta cauză. În baza art. 221 alin. 4 şi alin. 11 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 221 alin. 8 Cod procedură penală, desemnează Poliţia Municipiului Bistriţa şi respectiv Poliţia oraşului Năsăud (în cazul inculpatului Cloşcă Leon Anton) pentru supravegherea respectării de către inculpaţi a măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse" se arată în sentința dată de judecători.
Procurorii de la DNA Maramureș au contestat decizia instanței, iar recursul se va judeca mâine la Cluj. Dacă și Curtea de Apel va menține decizia Tribunalului Maramureș, cei trei foști polițiști ar putea pleca din penitenciarul Gherla pe 7 mai, când expiră mandatul dat în urmă cu o lună.