Este „un demers despre disponibilitatea liniei de a se desprinde de suport, de a se ancora de sol și a urca în lumină” iar turiştii sau bistriţenii pasionaţi de artă au ocazia să vadă despre ce anume este vorba mâine, 19 august, la Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, începând cu ora 18.00!
Vineri, 19 august, de la ora 18, Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz găzduieşte încă o ediţie a tradiţionalei întâlniri intitulate "Formă şi dialog".
Participă artistul Ioan Burlacu din Bacău care va inaugura aici o expoziție de grafică și obiect, intitulată „Arc rotitor”, despre care criticul Iulian Bucur afirma că este „un demers despre disponibilitatea liniei de a se desprinde de suport, de a se ancora de sol și a urca în lumină”.
Ioan Burlacu este absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, secția desen, promoția 1978, membru titular al U.A.P., are 6 expoziții personale în Bacău, expoziții de grup în București (6), Suceava, Baia Mare, Chișinău, Iași, Reșița, Buzău, Bistrița, iar între 1991-2008, a expus în Albania, Rusia, Elveția, Spania, Cehia, Finlanda, Franța şi a participat la peste 20 de tabere de creații în diferite localități din România și străinătate. A publicat poezie și note de călătorie, a primit numeroase premii și este cuprins în diferite dicționare și enciclopedii.
Un alt invitat al ediţiei este şi poeta Violeta Savu - redactor al revistei „Ateneu”, membră a Uniunii Scriitorilor din România care a publicat 4 volume de poezie, a realizat numeroase anchete literare, interviuri, recenzii de carte și cronici plastice despre expoziții de artă contemporană. La Sîngeorz-Băi Violeta Savu își va lansa cartea de versuri „Franjuri” (ed. Tracus/Arte, 2016). Prezintă: Vasile Duda și Icu Crăciun.