Dacă vă rătăciți prin Sângeorz-Băi, nu ratați expoziția inaugurată zilele trecute la Muzeul de Artă Comparată! „În jurul cămășii” au fost reunite prin grija curatorului Maxim Dumitraș câteva exponate de mare valoare care merită admirate. Fanii îndrăgitei soliste Ada Milea se pot pregăti sufletește pentru încă un spectacol extraordinar la Bistrița!
Fanii cunoscutei interprete Ada Milea se pot pregăti sufletește de o nouă experiență muzicală alături de artista bistrițeană care va susține un concert extraordinar pe 23 februarie, de la ora 16.30 – la Colegiul Național „George Coșbuc” din Năsăud!
De la ora 18.30 Ada Milea va fi prezentă și la Sinagoga din Bistrița unde îi va încânta cu originalele sale melodii pe toți iubitorii muzicii ei dar până atunci, însă, nu ratați ocazia de a vizita expoziția deschisă În prezența unui numeros public, la Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, zilele trecute, sub genericul „Formă si Dialog”.
Două evenimente culturale remarcabile s-au desfășurat recent la Muzeul de Artă Comparată: în partea întâi, istoricul de artă Vasile Duda a prezentat expoziția de artă contemporană internațională cu titlul „În jurul cămăşii”, o expoziție care se bucură de exponatele artiștilor plastici Silviu Oravitzan (România), Ingo Glass (Germania), Nesrin Karacan (Turcia), Mihai Perca (România), Nicolae Fleissig (Franța), Gheorghe Marcu (România), Goran Cpajak (Serbia), Leonard Rachita (Franța), Constantin Răducan (România), Gheorghe Zărnescu (România), Radu Moraru (România), Grigore Bradea (România), Ionel Cojocariu (România), Maxim Dumitras (România) și Marin Gherasim (România).
După vernisajul expoziției, în partea a doua, a urmat lansarea de carte „Omul cu inelarul retezat” (Editura „Charmides”, 2014) a scriitorului Icu Crăciun. Moderatorul acestei întâlniri a fost profesorul Iacob Naros, iar profesoara Varvara Mititean a participat în calitate de prezentatoare. Au mai luat cuvântul domnii Macavei Al. Macavei, care a citit cronica acestei cărți, trimisă de poetul și scriitorul Ioan Negru din Cluj-Napoca şi profesorul Liviu Păiuş de la Rodna.
Foto @ Gigi Puica