Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  253 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Florin Moldovan, Robert Sigartău, Emil Neia Lăcătuş şi Ovidiu Florean pentru Consiliul Judeţean

30/05/2016 18:44:06  
Cei patru liberali sunt patru dintre candidaţii cu care Partidul Naţional Liberal intră în cursa pentru fotoliile de consilieri judeţeni şi îşi prezintă oferta electorală. VEZI ce planuri au cei patru şi ce planuri au pentru Bistriţa-Năsăud:

Florin Moldovan:

Am intrat în politică în 2005, în PNL, provenind dintr-o familie liberală, cu convingeri de dreapta, deoarece m-am regăsit în PNL, în valorile promovate de acest partid și o să rămân aici atâta timp cât drumul meu coincide cu ce înseamnă per ansamblu valorile liberale. În principiu primul lucru care m-a determinat să candidez este o implicare mai activă în tot ceea ce înseamnă viața administrativă, lucrez deja de 7 ani pe implementare de fonduri europene și am observat din ce în ce mai mult că există o problemă în implementarea acestor fonduri la nivel județean, local și atunci am zis că încerc să aduc o parte din experiența dobândită în slujba Consililului Județean. Nu e greu să implementezi proiecte, dar e nevoie de oameni pregătiți, tind să cred că am venit nepregătiți din 2007, de la aderarea la UE, cu personal necalificat și atunci multe dintre șansele pe vechiul program au fost irosite, am pierdut foarte mulți bani. E și o birocrație excesivă la noi, care ne împiedică și îngreunează procesul de absorbție.

Cât pot vreau să mă implic, deoarece nu îmi plac lucrurile făcute de mântuială, văd foarte multe tăieri de panglici în ultima perioadă, dar în același timp cel puțin pe ultimii patru ani, văd cum lucrările făcute se deteriorează, de la drumuri, amenajări, la construcții, tind să cred că se fac doar de ochii lumii și nu de durabilitate. Le facem să câștigăm voturi, fără să ne gândim la generațiile viitoare, e o problemă.

Am revenit în Bistrița în 2012, din București și spun acum că pentru ca un tânăr să rămână acasă trebuie în primul rând să aibă condiții de trai, acestea diferă de la o zonă la alta, dar suntem totuși în 2016 și beneficiind de o informație corectă, bine dozată și administrată cred că o mare parte din tineri ar putea să își înceapă o mică afacere pe fonduri europene, iar o administrație corectă i-ar putrea ține acasă, atâta timp cât ar vedea că munca lor nu este în zadar și se regăsește în dezvoltare.

Oamenii trebuie să rămână încrezători și să înceapă să se implice mai activ în viața politică și în societatea civilă per ansamblul ei. Ducem o mare lipsă și e o discrepanță foarte mare între conducere și contribuabili, aici trebuie să existe o apropiere. Cetățeanul de rând să se implice, să reclădim un județ pe baza competitivități și a competențelor noastre. Suntem foarte mulți tineri, competenți, cu bagaj de cunoștințe în spate și e păcat să se irosească în alte zone, în alte țări.


Emil Neia Lăcătuș:

Sunt la al doilea mandat de consilier județean, cunosc problemele județului, știu ce s-a făcut bine și ce nu s-a făcut bine, vreau să mă implic în continuare deoarece sunt foarte multe de făcut în județul Bistrița-Năsăud. Infastructura lasă încă de dorit, canalizarea, apa, am avut în calitate de consilier și reprezentant al minorităților multe interpelări în plenul ședințelor pe introducere apă și canal pe Valea Spinului, unde locuiesc peste 200 de familii de romi. Am făcut demersuri și nu s-a realizat nimic. Apoi e nevoie în județul acesta de sprijin pentru mediul economic, pentru crearea locurilor de muncă, avem multe întreprinderi în județ, care au ajuns în paragină. Apoi și pe sănătate avem probleme în județ, dispensarele, punctele sanitare lasă de dorit, iar populația trebuie să aibă acces la servicii medicale în toate localitățile.

Reducerea taxelor și impozitelor, a tarifelor la utilități, apă, canal și salubrizare va crește accesul oamenilor la aceste servicii, ceea ce înseamnă un județ mai curat și alte condiții de trai. Sunt lucruri care ar avea impact asupra vieții oamenilor. Echipa de consilieri PNL este o echipă puternică, cu experiență, oameni capabili, cu pregătire, cu frică de Dumnezeu, oameni de dreapta, care știu ce înseamnă dezvoltarea județului.

În mandatul acesta avem nevoie la președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud de un om de dreapta, pe 5 iunie toți locuitorii din județ, din municipiu, să voteze PNL.

Ovidiu Florean:

Am intrat în politică în septembrie 2014, am fost director 16 ani la Gardienii Publici și Direcția Județeană de Pază și experiența administrativăși managerială mă recomandă pentru a schimba puțin paradigma vis a vis de clasa politică din județ. Județul nostru în ultimii patru ani a fost condus total greșit. A fost o conducere de conjunctură, bazată pe prietenia cu Ponta, toți banii care s-au băgat în investiții au fost de la Guvern, dacă Ponta nu mai este premier nu mai are cine să finanțeze județul, închidem lumina și ne mutăm în județul Cluj.

În țările civilizate dezvoltarea zonelor se face pe 15% bani de la Guvern, 25% bani din parteneriate public-private și 60% din fonduri europene. La noi ponderea a fost 100% bani de la Guvern, 0% de la privați și 0% din fonduri europene, iar de la Guvern nu mai vin bani, căci Ponta nu mai este premier, așa că nu mai avem de ales decât să ne mutăm.

Avem un județ cu potențial turistic, dar sunt deja clișee, toți vorbim de insfrastructură, turism și dezvoltare, dar trebuie să învățăm odată să accesăm fonduri europene. Ultima accesare de fonduri, făcută de PDL, groapa de la Tărpiu, unde s-au băgat 38 milioane de euro, în ultimii patru ani nu a adus Radu Moldovan de la UE nici un leu, dar se bate cu pumnul în piept că face și drege, dar a avut doar noroc într-o conjunctură, dacă Ponta nu mai este premier, Radu Moldovan nu mai știe să conducă județul.

Un om care vrea să acceadă în administrație trebuie să aibă expertiză managerială, trebuie să aibă o școală făcută pe bune, nu diplome fabricate nu știu pe unde și un IQ cât de cât peste medie, apoi ar trebui să vedem oameni corecți, onești.

Am fost în această campanie și am văzut lume foarte nemulțumită. Tot ce s-a făcut s-a făcut prost, de mântuială, cu bani mulți. Avem ulițe noi asfaltate care sunt cu gropi, dar avem cât mai multe panglici tăiate să se vadă în presă că sunt foarte activi.

Eu le cer oamenilor răbdare cu noi, încredere că se schimbă paradigma în politică, că au apărut și altfel de oameni, că nu toți sunt hoți, nu toți fură, sunt și oameni corecți, onești, cinstiți, care vor să lucreze pentru ei. Eu zic că echipa noastră este de 10 ori mai onestă decât celelalte echipe, avem o trupă de oameni serioși, cu școală, care au intenții pozitive și cred că pot face treabă.

Robert Sigartău:

În 2012, când am ales să intru în politică am decis acest lucru deoarece am văzut foarte mulți oameni nepregătiți în administrația locală, județeană și în politica națională. Oameni care nu s-au realizat profesional, care nu au avut o profesie au intrat în politică pentru funcții, ca să treacă mai ușor prin viață, dar să obțină un statut. Principalul motiv pentru care am intrat în politică e faptul că știind o meserie am zis că trebuie să îmi pun în slujba oamenilor abilitățile și calitățile.

În politică se vorbește cam mult și se face puțin, în mediul privat dacă muncești ai rezultate, iar în politică dacă punctezi la capitolul imagine și nu muncești s-ar putea să ai și așa rezultate. Foarte mulți ajung în funcții înalte chiar dacă nu au demonstrat nimic în viața lor.

După patru ani de mandat mă bucur că avem ceva realizări, au fost câteva proiecte duse la îndeplinire de actuala administrație, proiecte din care multe s-au început în mandatul trecut. Amintesc cinema Dacia, alte drumuri pentru care s-au făcut strudii de fezabilitate și au fost implementate de actuala administrație, bineînțeles că nu are rost să fim subiectivi, sunt și proiecte începute și duse la îndeplinire de PSD, însă eu cred că în acest mandat noi nu am avut o strategie concretă despre ceea ce vrem să facem cu județul pe termen lung. Observ încă migrația tinerilor din județ în județele limitrofe, în care au potențial de dezvoltare, este potențial economic și de creștere, iar la noi aceasta este cea mai mare problemă.

Am rămas cu forță de muncă necalificată, investitorii nu vin, iar salariile sunt mici, despre asta vorbim, avem o mare problemă.

Noi nu mai avem tineret activ în județ, căci majoritatea pleacă în centre universitare, unde își găsesc și loc de muncă, ceea ce la noi nu există și beneficiază și de entertainment, festivaluri etc, la noi trebuie rezolvată problema locurilor de muncă și a salariilor și apoi a distracțiilor.

Acum cred că ar trebui să punctăm mai mult la capitolul turism, să dezvoltăm și să prioritizăm aceste oportunități. Avem Colibița, un loc extraordinar, Valea Ilvelor, Valea Bârgăului, a Someșului, ar trebui să lucrăm mai mult pe domeniul acesta. Pe o parte Consiliul Județean trebuie să vină cu infrastructura, cu absolut tot ce e nevoie pentru a facilita accesul acolo, să ofere consultanță companiilor, micilor întreprinzători, care pot să dezvolte zona, prin pensiuni agro-turistice, prin alte investiții care să aducă valoare adăugată. Avem nevoie de ceva.

O mare problemă avem și în ceea ce privește relațiile economice cu alte țări și județe, aici suntem deficitari. La nivelul Consiliului Județean ar trebui creat un consiliu al oamenilor de afaceri, asta propun pentru următorul mandat. Acest consiliu să se întrunească trimestrial cu președintele CJ și cu consilierii județeni pentru a găsii soluții și strategii pentru a atrage investitori în zonă.

Avem copanii în județ cu cifre mari de afaceri, care au colaboratori în lume, prin acești antreprenori, ne putem promova județul și putem atrage alți potențiali investitori. Putem chiar să avem un ambasador al antreprenoriatului local,  să aducem un om cu renume, care a avut succes în viață să se ocupe de acest aspect, deoarece Bistrița are potențial și oameni inteligenți, care nu sunt implicați.

Apoi pentru a avea forță de muncă calificată ne trebuie cel puțin încă două extensii pe învățământ superior una USAMV, pentru calificare în domeniul agricol și una a Facultății de Informatică.

Eu am observat în această campanie că oamenii sunt destul de sătui de politică, deci cea mai mare parte a tinerilor fiind oameni dezamăgiți de politică aproape că nu mai au șanse să își expună ideile, să le explice proiectele, sau să ajungă să facă ceva. Este o reticență în rândul electoratului, datorită faptului că politicienii care au condus acest județ și țara, au dezamăgit. Aşa că le spun oamenilor să dea o șansă tinerilor, să dea o șansă celor care au realizat ceva în viață, suntem un partid de centru-dreapta, oameni care investim în viitor. Dacă ne uităm în jur vedem județele Cluj, Alba, Arad, Oradea, județe care se dezvoltă sub conducerea oamenilor de dreapta, de oameni tineri, cu ambiții să facă ceva.

(PE)

3604 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro