Câte 2.000.000 de lei şi respectiv 200.000 de lei vrea conducerea Primăriei Bistriţa să dea echipei de fotbal Gloria şi pentru lucrările ce se fac la ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului. Fostul primar al Bistriţei, Florin Chereji, cere autorităţilor locale să îndrepte aceste sume spre altceva care ar fi mult mai folositor municipiului.
"În cazul în care aceşti bani sunt prevăzuţi în bugetul de anul acesta v-aş sugera, v-aş ruga, să îi scoateţi. Credincioşii din municipiul Bistriţa să aibă grijă de şi să îşi întreţină şi să îşi construiască lăcaşuri de cult în municipiul Bistriţa. Referitor la clubul de fotbal Gloria Bistriţa consider că alocarea unor bani de la bugetul municipiului este ajutor de stat, interzis de lege. Dacă ar fi o firmă sau dacă ar fi un club al municipiului aş înţelege şi aş fi de acord dar fiind un club privat nu cred că este legal şi oportun să facem acest lucru", a declarat în timpul dezbaterii publice pe tema bugetului Florin Chereji.
Fostul primar al Bistriţei propune ca aceşti bani să fie mai degrabă îndreptaţi spre efectuarea unor studii de fezabilitate care vizează amenajarea unor parcări.
De asemenea, el mai propune ca municipalitatea să suplimenteze fondurile pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice. Mai exact, Chereji propune montarea unor sisteme de supraveghere video în şcoli şi grădiniţe dar şi punerea unor poliţişti locali care să asigure paza în unităţile de învăţământ.
Primarul Ovidiu Creţu a explicat că "întradevăr am prevăzut în buget 200.000 de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. Noi am finanţat în fiecare an construcţia lăcaşelor de cult la toate bisericile, idiferent de cult. Propunerea mea a fost în fiecare an de 3.000 de lei. În anul acesta am propus suplimentar. Trebuie să ţinem seama de faptul că legea spune că finanţarea se face pe baza cererii unităţii centrale de cult. Eu cred că noi ca bistriţeni, ca români, avem datoria să susţinem, nu e o sumă care să ne îngroape e 0,01 din bugetul nostru. Merită să arătăm un semn că ne pasă ce se întâmplă acolo".
În ceea ce priveşte paza şi supravegherea în unităţile de învăţământ edilul a explicat că supravegherea video este o idee pe care o împărtăşeşte şi o susţine dar că cea legată de poliţiştii locali care să fie puşi paznici la şcoli este imposibil de realizat pentru că personalul Poliţiei Locale este foarte puţin.