Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Florării, baruri sau C.A.P-uri sunt locaţii în care vor vota mâine bistriţenii

09/06/2012 13:39:05 Anamaria CADIS  
Chiar dacă cea mai mare parte a secţiilor de votare din judeţ vor fi amenajate în sedii de şcoli şi grădiniţe, sau în mediul rural în căminele culturale, există câteva secţii amenajate în locaţii mai neobişnuite. De la şcoli până la sedii de foste florării, baruri sau C.A.P-uri, bistriţenii sunt aşteptaţi la vot în cele peste 300 de secţii de vot.

La nivelul întregului judeţ vor fi amenajate 312 secţii de votare, în mare parte aceleaşi ca şi în anii trecuţi. Doar câteva sunt schimbate, din cauză că fostele clădiri nu mai există sau sunt atât de deteriorate încât reprezintă un pericol pentru alegători.

În Bistriţa sunt 56 de secţii de votare cele mai multe amenajate în sediile şcolilor şi ale grădiniţelor din oraş sau din cartierele componente. Totuşi, patru dintre acestea au locaţii mai neobişnuite. Bistriţenii care locuiesc în zona Han, dar şi pe Valea Ghinzii sau Valea Jelnei, vor vota într-o secţie de votare amenajată în spaţiul unei foste florării, acolo unde în prezent funcţionează sediul Rotary Club Bistriţa, pe strada Grănicerilor, la numărul 1.

De asemenea, o secţie cu locaţie deosebită va funcţiona în cartierul Subcetate, în spaţiul de la parterul unui bloc, în care, de obicei, funcţionează cabinete medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, pe perioada alegerilor electorale, în locul cabinetelor va fi amenajată o secţie de vot.

Pentru alegeri, primăria valorifică atât cât poate spaţiile pe care le deţine, astfel că va amenaja secţii atât în sala studio a Centrului Cultural Municipal, cât şi într-o sală a clădirii de pe strada Alexandru Odobescu în care se colectează Taxele şi Impozitele.

Şi în oraşul Beclean există secţii în spaţii mai... deosebite. Una dintre ele va fi amenajată în incinta Spitalului Orăşenesc şi chiar dacă bolnavii internaţi vor fi învoiţi să meargă la vot, beclenarii care stau în zonă vor merge la spital să voteze. Tot la Beclean a fost amenajată o secţie de votare în sala de căsătorii a oraşului, acolo unde în mod obişnuit, cuplurile sunt căsătorite de ofiţerul stării civile. Deoarece sala va fi transformată în secţie de votare, cele trei perechi care au decis să-şi unească destinele în weekendul alegerilor o vor face în sala de şedinţe a Consiliului Local Beclean.

Nici Năsăudul nu a avut şcoli şi grădiniţe destule sau suficient de răsfirate pentru a fi transformate în secţii de votare, astfel că năsăudenii de pe mai multe străzi din oraş vor merge duminică în autogară. Nu pentru a lua autobuzul şi a pleca din oraş ci pentru a pune ştampila pe cel care doresc să le fie primar şi preşedinte la Consiliul Judeţean.

La nivel de oraşe, cea mai „trăsnită” secţie de votare este fără îndoială la Sângeorz-Băi. Pentru că vechiul spaţiu în care funcţiona secţia de votare numărul 5 din oraş este în litigiu şi primăria nu o mai poate folosi, s-a găsit o variantă alternativă: Vila 13 de pe strada Izvoarelor. Clădirea în care a fost restaurantul Tonight şi în care acum funcţionează un bar de biliard va fi transformată în secţie de vot în acest sfârşit de săptămână.

În mediul rural secţiile de votare vor fi amenajate majoritatea în şcoli, cămine culturale sau primării. Totuşi, în localitatea Seica din comuna Mărişelu localnicii vor merge să voteze în sediul Societăţii Agricole Seica. „Este vorba de fostul sediu al C.A.P, care odată cu înfiinţarea asociaţiei Agricole a fost preluat ca şi sediu al acesteia. Aici se întâlnesc oamenii pentru şedinţe, fanfara ţine repetiţii, iar la alegeri se organizează secţii de vot”, explică viceprimarul din Mărişelu, Iuliu Ogocan.

O situaţie asemănătoare este şi în satul Pinticu din comuna Teaca. Deşi aici nu este nicio asociaţie agricolă, secţia de votare este amenajată tot în sediul fostului C.A.P.

3127 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro