Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  85 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



FII REPORTER: Traditional romanesc in Europa multiculturala

06/04/2011 11:38:32  
Concursul culinar "Traditional romanesc in Europa multiculturala" organizat de Camera de Comert si Industrie prin Centrul Europe Direct in parteneriat cu Grup Scolar Agricol Bistrita, Primaria Municipiului Bistrita, Inspectoratul Scolar Judetean si massmedia a ajuns la cea de-a doua editie, desfasurandu-se in sala de sport a liceului.

Cu ocazia apropierii sfintei sarbatori a Invierii Domnului elevii de la invatamantul seral au pregatit numeroase produse alimentare de Pasti dupa retete traditionale de dulce si de post.

La activitate au participat 18 clase si 350 de invitati.

Programul a debutat la ora 15:30, prima etapa constand in prezentarea produselor traditionale si degustarea acestora de catre membrii juriului. Activitatea a continuat cu parada si prezentarea porturilor populare cu o vechime impresionanta de catre fiecare elev din diferite zone: Valea Sieului, Bargaului, Somesului.

Una dintre participantele la concurs a purtat un costum national mostenit de la bunica sa, purtat de aceasta in ziua logodnei ei. Pe perioada jurizarii au fost interpretate si cateva pricesne de catre elevi ai scolii noastre. A fost organizata de asemenea si o expozitie a obiectelor vechi de artizanat utilizate de bunici si strabunici cu vechime de peste 50 ani (ticlazau, sucala, caier, fus, suveica, toale, stergare, paratare) alaturi de o demonstratie de tors si cusut cojoace.

Mesele au fost impodobite cu fete de masa tesute de la bunici si incarcate cu bucate alese.

Sarbatoarea Pastelui pune pe jar multe gospodine, care se intrec in a pregati preparate de miel (drobul, friptura). La loc de cinste este prepararea cozonacilor bine crescuti, galbeni si pufosi umpluti cu foarte mult? nuca si mac.

Invitatii au putut gasi in cadrul expozitiei preparate din carne de miel, oua vopsite traditional cu foi de ceapa si sfecla aranjate in vase cu grau proaspat, branzeturi, sarmale de post (cu ciuperci, soia, pasat), paine de casa, cozonaci, pasca, placinte traditionale de dulce si de post, produse de patiserie (tort in forma de iepure), paine in forma de miel etc.

Preparatele bucatariei satelor noastre, desi simple, au avut un gust deosebit si pentru fiecare masa s-ar fi putut spune cu satisfactie: “am mancat ca la mama acasa”.


Prof. Man Daniela

3093 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2025 Bistrițeanul.ro