Impanatul boului la Taure incepe cu imprumutatul unei perechi de boi de la o persoana din Zagra, de cele mai multe ori, de catre cizasi, asa cum sunt numiti baietii care duc boul. Cu o zi inainte, baietii si fetele se duc pe camp de unde culeg flori si spice pentru a face cununa.
Cu o zi inainte de Impanatul Boului, ce are loc in ziua de Rusalii, baietii impreuna cu fetele din sat se duc pe camp sa culeaga flori si spice de grau pentru impanarea cununilor. Cununile sunt impanate de catre oamenii din sat care au invatat din stramosi si se impletesc la casa de unde urmeaza sa se plece dupa bou.
Drustile, cum se numesc fetele, canta in spatele boului pe toata durata drumului, de la casa de unde se impaneaza si pana la caminul cultural unde se finalizeaza actiunea.
Batranii din sat spun ca pe vremuri, in noaptea dinainte sa se duca boul, dormeau in padure, iar dimineata veneau in sat si aveau prinsi de ei drogi (clopote) si sareau in fata boului. La fel ca atunci, astazi, tinerii care participa la impanat, mascati si cu clopote prinse de mijloc sar in fata boului pe toata durata drumului, de la casa unde se instruteaza si pana la caminul cultural unde se inconjoara o masa, iar drustile arunca cu grau.
Pe drum, alaiul se opreste la fiecare casa unde gazda serveste cizasii cu palinca si toarna apa pe cununa boilor si de multe ori arunca apa ramasa pe bgidusi (denumirea persoanelor costumate). La sfarsitul drumului, cand se ajunge la caminul cultural, cununile se iau, se agata de grinda, pana in anul urmator.