Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  25 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Festival mare la Silivașu! Cântecul și Jocul de pe Câmpie răsună pe 7 iulie!

19/06/2013 12:05:27 Iulia STUPINEAN  
Una dintre manifestările culturale de suflet ale județului nostru va avea loc pe data de 7 iulie! Este vorba de Festivalul Cântecului, Jocului și Portului de pe Câmpie, desfășurat anual la Silivașu de Câmpie, comună care, în urmă cu 41 de ani și-a câștigat dreptul de a organiza și păstra cu strictețe acest eveniment.

Comuna Silivașu de Câmpie se pregătește din nou de sărbătoare! An de an, aici are loc unul dintre cele mai importante Festivaluri ale Cântecului, Portului și Jocului de pe Câmpie, la care participă mii de oameni veniți de pretutindeni. Manifestarea va reuni 15 formații valoroase din Bistrița – Năsăud (în special din comunele învecinate) și județele Mureș și Cluj.

Anul acesta, Festivalul tradițional ajuns la cea de-a 41-a ediție va avea loc la începutul lunii viitoare, mai exact duminică, 7 iulie. Potrivit primarului Ioan Tiberiu Cămărășan, acest eveniment cultural de la Silivașu de Câmpie se desfășura, în mod normal, în decursul lunii iunie.

„ În 2012, Festivalul de la Silivașu de Câmpie a avut loc la începutul lunii iunie. În acest an însă, pentru ultima duminică din iunie a fost înregistrată la Centrul Județean pentru Cultură Bistrița – Năsăud, organizarea Festivalului de la Șieu, care este de asemenea o manifestare de amploare. În urma discuțiilor purtate cu cei de la Centrul de Cultură, am stabilit de comun acord să organizăm evenimentul de la noi în prima duminică din iulie, pe data de 7. Pentru că este greu de susținut două astfel de festivaluri într-o singură zi”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Silivașu de Câmpie, Ioan Tiberiu Cămărășan.

Încă din 1972, Festivalul Cântecului, Portului și Jocului de pe Câmpie s-a desfășurat anual, fără întrerupere, la Silivașu de Câmpie. De ce aici? Pentru că, așa cum povestește primarul Cămărășan, în urmă cu exact 41 de ani, artiștii și dansatorii locului și-au câștigat dreptul de a organiza această manifestare, în urma unui concurs la care au participat formațiile de folclor din comunele de pe câmpie.

“Eu eram copil pe atunci, dar îmi amintesc foarte bine toate reprezentațiile date de artiștii noștri, care au dat dovadă de multă măiestrie și pricepere. Unii dintre ei mai trăiesc și astăzi. Îi menționezc aici, cu mult respect, pe Zaharie Dîrjan, Teodor Cherecheș, Ioan Răzoare, Ioan Dîrjan, Ionaș Moldovan, Simion Tomșa. Alții însă, au trecut în neființă dar numele lor vor rămâne nemuritoare pentru noi: Nucuțu Silivășan, Vasile Boantă, Solomon Răzoare, Vasile Dîmbian, Ioan Cătană. Sunt oameni cărora, astăzi le datorăm existența și organizarea Festivalului Cântecului, Portului și Jocului de pe Câmpie, aici în comuna noastră, la Silivașu de Câmpie”, povestește Cămărășan.

De întreaga organizare și buna desfășurare a acestei manifestări se ocupă în acest an Primăria și Consiliul Local Silivașu de Câmpie, cu sprijinul de specialitate al Centrului Județean pentru Cultură Bistrița – Năsăud și implicit al Consiliului Județean Bistrița – Năsăud. Instituțiile vor asigura împreună susținerea financiară a Festivalului, alături de alți sponsori de bine, care au ales să contribuie și ei cu sume de bani pentru promovarea și perpetuarea tradițiilor culturale din zona de câmpie.

Și cum la astfel de manifestări este loc pentru toți artiștii de folclor și dansatorii talentați, administrația locală de la Silivașu de Câmpie invită să participe la Festival și alte formații care doresc să își arate măiestria. Pentru aceasta, cei interesați pot obține informații direct de la primarul comunei, Ioan Cămărășan, apelând la numărul de telefon: 0764/945956 sau sunând la Primăria Silivașu de Câmpie: 0263/356011, 356091, 356020.

5813 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro