Terină de pește alb cu somon în mantie de mazăre, tocăniță de berbecuț în aluat, mușchiuleț de porc în crustă de pâine sau mousse de foie gras cu jeleu de măr copt și turtă dulce - sunt doar câteva din preparatele oferite aseară invitaților la experiența culinară fantastică pregătită în bucătăria restaurantului Coroana de Aur.
Recunoscut pentru varietatea de preparate și complexitate, meniul restaurantului Coroana de Aur este acum și mai sofisticat, noutăți culinare făcându-și loc după câteva zile în care în bucătărie au intrat doi maeștri în arta gătitului, tată și fiu, maestrul Ștefan și Chef Dragoș Bercea.
Cei doi i-au instruit timp de câteva zile pe bucătarii restaurantelor Coroana de Aur, Codrișor și Dracula, iar aseară au pregătit împreună o masă festivă cu noutățile care vor intra în meniul celor trei restaurante. Un adevărat festival culinar, în care și-au găsit loc preparate rafinate care au cuprins aproape tot ce putea căuta un client pretențios în meniu, de la carne de căprioară și până la cea de porc și, de ce nu, un meniu bogat de post. Dincolo de gusturile care i-au încântat pe invitați, prezentarea platourilor a fost un adevărat spectacol vizual, culorile și îmbinarea preparatelor fiind absolut suprinzătoare.
Terine de somon, șalău, pastetă de căprioară, salate cu dressing-uri lejere cu oțet balsamic sau iaurt, rulade din mușchi de porc cu mozzarela și ardei gras, medalion din mânzat, Turnul Babel făcut dintr-o combinație apetisantă de carne de porc, vită și pui legate de cașcaval topit sau un Roast beef spectaculos se vor găsi în continuare în meniul restaurantelor amintite.
”O parte dintre preparate vor fi în curând listate în meniul À La Carte al restaurantelor noastre, cel mai probabil în două săptămâni, iar alte câteva produse se vor regăsi doar în meniurile speciale, pentru evenimente”- a declarat Maria Moldovan, managerul rețelei de restaurante, pentru Bistrițeanul.ro