Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  27 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Fermierii nu mai pot fenta APIA! Teledetecția se face cu avioane MAPN!

01/03/2018 16:18:39 Flavia DANCIU  
În urma cererilor depuse de fermieri la APIA, pentru subvenții, verificările în teren se fac cu avioanele MAPN. Imaginile obținute sunt așa de bune încât fermierii nu mai pot cere subvenții pentru un tip de fermă, dacă ei au altul, de fapt.

Fermierii depun la APIA cererii pentru subvenții, explicând că au un tip de teren, sau un număr de animale, etc.

Angajații APIA merg în teren pentru cercetare, însă nu mai merg... la picior. Nici nu folosesc dronele, ca în alte zone din țară.

Teledetecția se face cu avioane ale Ministerului Apărării Naționale. Din informațiile transmise, rezoluția e așa de mare că se poate număra ce e la nivelul solului. De exemplu, livezile exploatate în mod tradițional, sunt livezi pentru fân. Ei, imaginile sunt așa de bune încât pomii pot fi numărați din aceste poze și dacă reiese că pe terenul respectiv sunt peste 240 pomi fructiferi, trece la livadă de fructe, nu exploatată tradițional. Deci fermierii cer subvenții pentru un anumit tip și de fapt au altfel de tip de activitate și de fermă”, a explicat Emil Scurtu, directorul APIA BN.

Tocmai din cauza acestei metode foarte bune de verificare a terenurilor, peste 1.500 de cereri din anul 2017 nu au fost onorate. Acești fermieri nu și-au primit subvențiile din cauza anumitor nereguli descoperite. Cele mai multe cereri neonorate sunt din zona Năsăud și Rodna.

În județul nostru există 180.000 de hectare de teren care corespunde cerințelor APIA pentru a se putea beneficia de subvenții.

Mai vin fermieri, cu cereri de subvenții, declarând că au 40 sau 50 de hectare de pământ. Dar pe când verificăm, vedem că doar o parte din acele hectare sunt eligibile pentru APIA. Degeaba au ei scris mai mult, că primesc subvenții doar pentru ce e eligibil, pentru ceea ce respectă cerințele”, a conchis Emil Scurtu.

 

5355 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro