Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  40 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Fermierii din Căianu Mic au fost instruiți cu privire la acordarea subvențiilor pe suprafețe în anul 2013

26/02/2013 13:04:16 Iulia STUPINEAN  
Cererile de sprijin pe suprafețele de teren se depun până pe 15 mai inclusiv. După această dată, se aplică penalizări de 1% pe zi! Informațiile au fost transmise luni, fermierilor din Căianu Mic, de către reprezentanții APIA în colaborare cu administrația locală a comunei.

 Începând de vineri, 1 martie, la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Nord - Vest Bistrița – Năsăud, se deschide perioada de depunere a cererilor pentru acordarea subvenţiilor pe suprafeţele de teren, pentru anul 2013. Cererile se pot depune până pe data de 15 mai inclusiv. Fermierii care nu se prezintă în această perioadă, mai pot face acest lucru între 16 mai și 10 iunie 2013, dar vor fi penalizaţi cu 1% pe zi, pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Pentru a se evita aglomeraţia în perioada imediat următoare, toţi fermierii din județ au primit invitaţii oficiale din partea APIA B-N, în care sunt precizate, data şi ora la care trebuie să se prezinte pentru completarea cererilor.

Luni, 25 februarie, reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Bistrița – Năsăud s-au deplasat în comuna Căianu Mic, pentru o instruire legată de derularea campaniei de acordare a subvențiilor pe suprafețele de teren, pe anul acesta. De asemenea, ei au atras atenția și cu privire la unele probleme tehnice care pot apărea în zonele montane defavorizate, cu pachete de agromediu, unde sancțiunile pot fi foarte mari.

La întâlnire au fost chemați reprezentanți ai fermierilor din fiecare sat aparținător al comunei, care au fost rugați să transmită informațiile și celorlalți posibili beneficiari interesați. Totodată, au participat reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Căianu Mic care s-au oferit să distribuie către fermieri, situațiile cu programările pentru completarea cererilor.

“Avem o relație de colaborare foarte bună cu cei de la APIA Bistrița – Năsăud și încercăm să îi ajutăm cât putem în acțiunile lor, tocmai pentru a veni în sprijinul fermierilor din comuna noastră. Iar rezultatul se vede, pentru că sute beneficiari primesc anual subvențiile solicitate”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

În decursul anului trecut, 434 de fermieri din comuna Căianu Mic au primit subvenții pentru suprafețele de teren, dintre care 137 de beneficiari au fost din satul de reședință Căianu Mic, 94 din Căianu Mare, 119 din Ciceu-Poieni iar 84 din localitatea Dobric.

Menționăm faptul că pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă, persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, concesionari, arendaşi sau administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pentru suprafaţa respectivă se acordă celui care lucrează terenul.

La depunerea cererilor pentru acordarea subvenţiilor, fermierii trebuie să se prezinte la sediul APIA B-N cu următoarele acte: copie după buletinul de identitate sau cartea de identitate, dovadă cont bancar activ, adeverinţă de ROL eliberată de primărie în care să specifice suprafeţele de teren şi numărul blocului fizic din care acestea fac parte şi un dosar plic.

Pentru a putea primi subvenţia, fermierii trebuie să respecte câteva condiţii: suprafaţa eligibilă a unei ferme să fie de 1 hectar iar dacă terenul este împărţit în parcele, acestea trebuie să aibă suprafaţa de minim 0,3 hectare. Excepție de la aceste reguli fac plantaţiile de pomi care pot fi formate din parcele de 0,1 hectare, însă însumate trebuie să aibă suprafaţa de 1 hectar. De asemenea, utilizatorii de pajişti permanente trebuie să prezinte obligatoriu acte doveditoare, care atestă folosirea acestora.

5262 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro