Candidaţii la alegerile parlamentare trebuie să aibă mare grijă la produsele electorale pe care le dau în campanie. Valoarea acestora nu trebuie să depăşească zece lei şi este strict interzis să fie date produse alimentare, băuturi alcoolice sau nealcoolice sau chiar tutun. Cine dă sau primeşte astfel de produse poate face puşcărie.
Legea interzice candidaţilor pentru vreo funcţie politică să promită ori să ofere bani pentru a determina alegătorii să voteze în vreun fel anume.
De asemenea este interzis ca în perioada campaniilor electorale candidaţii ori partidele să ofere materiale electorale care să depăşeastă valoarea de zece lei.
Toate acestea sunt considerate mită şi această infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani.
Este interzis de asemenea să fie oferite produse alimentare, băuturi sau tutun.
Alegătorii pot primi în schimb afişe, pliante, fanioane, cărţi, brichete, caiete, tricouri, cărţi poştale, calendare, pixuri, ilustrate, chibrituri, ecusoane, insigne, veste, căni, pungi, şepci, fulare, pelerine, DVD-uri, mănuşi, fesuri, jachete sau eşarfe cu condiţia să fie inscripţionate cu însemnele electorale ale formaţiunilor politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri. Orice alt obiect inscripţionat cu însemnele electorale ale formaţiunii politice sau ale candidaţilor care participă la alegeri pot fi date alegătorilor însă valoarea acestora nu trebuie să fie mai mare de zece lei.
Pe toată perioada campaniei electorale reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud şi ai Instituţiei Prefectului vor împărţi pliante prin care vor încerca să conştientizeze populaţia că mita nu este un lucru bun, că nu trebuie acceptată şi că cel care o dă sau o primeşte riscă să fie pedepsit.