Un băiețel de 5 anișori a ajuns la București, cu arsuri de gradul II și III, după ce vineri noaptea a aruncat pe foc benzină. Angajații Protecției Copilului au fost ieri la Rodna pentru investigarea cazului. Aceștia au descoperit că familia micuțului a mai fost în vizorul lor și acum doi ani.
Un incident teribil a avut loc vineri seara în localitatea Rodna. Un băiețel de 5 anișori a luat o sticlă cu benzină și a aruncat-o pe foc. Flacăra formată l-a ars însă pe copil, provocându-i arsuri de gradul II și III pe 30 la sută din corp. Micuțul a fost transportat la București. Mai multe despre acest subiect puteți citi AICI și AICI .
Ieri, angajații de la Protecția Copilului au mers în Rodna pentru a face investigațiile necesare.
„M-a sunat mama disperată, că din nou e Protecția Copilului la ei. Eu i-am spus că e normal ca aceștia să își facă datoria și să vadă ce s-a întâmplat”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rodna, Valentin Grapini.
„Am fost să aflăm ceea ce s-a întâmplat, exact. Am înțeles că băiețelul a fost operat și e mai bine. Din ceea ce ne-a spus tatăl. Problema e că ei au sunat mai târziu după ajutor medical. Poate că s-au panicat. Nu au știut exact ce să facă. Dar încă analizăm. Familia aceasta a mai fost în vizorul nostru acum câțiva ani, dar acum am găsit o situație mult mai bună față de data trecută. În ce privește acest incident, analizăm toată situația”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro, Teodor Sângerozan, din cadrul DGASPC BN.
Acum doi ani, această familie a fost vizitată de cei de la Protecția Copilului din cauza condițiilor de trai, iar povestea lor a fost prezentată de trusturile naționale de media.
Gherasim Danciu și Amelia Mărincuț locuiesc în concubinaj, de ani buni. Aceștia au împreună 11 copii, din care 4 majori. Trei dintre aceștia sunt plecați în străinătate, la muncă. În 2016 însă, când a fost prezentată povestea familiei, 9 copii, tatăl și mama, care era însărcinată pe atunci cu al 11-lea, locuiau într-o căsuță gata să se dărâme.
„După ce a fost prezentat cazul, cei de la Biserica penticostală din Sîngeorz – Băi le-au dat BCA ca să își facă o casă, iar noi am ajutat cu utilitățile”, a mai explicat Valentin Grapini.
Nici acum situația nu e mai bună, conform declarațiilor primarului comunei, familia trăind de pe o zi pe alta. Tatăl lucrează ca zilier, dar pentru o familie așa numeroasă, banii din alocații și ajutorul de asistat, nu e de ajuns.
„Au nevoie de ajutor. E un moment în care comunitatea se poate implica, din nou, pentru ei. Pentru că așa cum spuneam, s-au mai implicat și cu altă ocazie. Au venituri, așa, de subzistență. Nu le e ușor!”, a conchis Valentin Grapini.
Dacă cineva dorește să ajute cumva această familie, pe mamă, cu șederea în București, la spital, pe micuț sau pe cei care au rămas acasă, pot lua legătura cu Amelia Mărincuț la numărul de telefon 0743920137.