Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  149 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EXPO: Aveţi curajul să deveniţi la fel de nebuni ca sălbăticia în care pășiţi...?

25/07/2015 12:17:20 Cristina MILEA  
Uniunea Artiştilor Plastici din Bistriţa vă invită joi, 30 iulie la Galeria Arcade 24, la inaugurarea expoziţiei de sculptură a artistei Maria Sicoie, laureata premiului “Grigore Bradea” 2014. Evenimentul se bucură de prezenţa unor invitaţi speciali: Toma Bărbulescu (muzică/proiecţii video) şi Ingrid Teodosiu (fashion designer).

Expoziţia este rezultatul Premiului pentru sculptură „Grigore Bradea”, acordat anual de Asociaţia Culturală „Grigore Bradea” în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici (Bistriţa) şi Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca – curatorul expoziţiei fiind criticul de artă Oliv Mircea.

Vernisajul expoziţiei de sculptură intitulată „Pădurea nebună” va avea loc joi, 30 iulie, de la ora 19.00, la Galeria Arcade 24 şi se bucură de prezenţa sculptorului Alexandru Pasat, prof. univ. dr. şi şef al catedrei de sculptură a Universităţii de Arte şi Design Cluj-Napoca.

În cadrul vernisajului va fi anunţat şi numele câştigătorului pentru anul 2015 al Premiului pentru sculptură, acordat de Asociaţia culturală „Grigore Bradea”.

Maria Sicoie a explicat că „povestea aceasta a început cu un vis. Un vis în care, ca în toate visele, nu știi exact care e hotarul dintre real și fantastic, dar ai revelația că imaginile visate nu sunt altceva decât călătorii în sine.

Se făcea că niște animale rătăcite, se hrăneau cu nesaț din sânii fructelor suspendate în copacii dintr-o pădure. Laptele salvator li se prelingea pe lângă buzele înfometate, o abundență nesperată și neanunțată. Pădurea nebună reprezintă un univers miniatural ieșit din timp, dar special definit în spațiu, în care speciile regnului vegetal și animal conviețuiesc ideal în mod sinergic.

Ansamblul este alcătuit din animale și plante fantastice, himere care vin de niciunde și pleacă spre nicăieri, fiecare dintre ele având elemente umane. Umanul este reprezentat aici de mameloane, simbol al abundenței, dar și de capete grotești de păpuși, simbol al degradării umane, iar simbioza dintre aceste lumi fantastice aflate într-o metamorfoză halucinantă crează iluzia de nebunie.

Fructele prevăzute cu mameloane de femeie sunt suspendate în copaci, așteptând să fie devorate. Hrana propriu-zisă a fructelor sălbatice din această pădure este deopotrivă reală și spirituală. Făpturi hibride se întind spre a se hrăni din acest miracol de sexualitate și sacralitate, deopotrivă.

Paradoxal, pădurea este nebună prin însăși normalitatea ei. Atmosfera nu este liniștitoare, ci mai degrabă halucinantă, generând un soi de tulburare binefăcătoare, stimulativă. Pădurea nebună este un joc-spectacol al fantasmelor care întruchipează o lume a belșugului.

Lumea aceasta este o scenă, un mare teatru al vieții cotidiene, iar pentru privitor este un început de reflecție. În simbolistica peisajului fructele semnifică hrana spiritului, care trebuie să fie izvorul de inspirație al artiștilor. Fructele sunt dătătoare de muzică, vers, penel.

Viețuitoarele fantastice care se hrănesc din Pădurea nebună sunt întruchiparea celor însetați de artă. Înfățișarea lor care pendulează între animal și uman sugerează armonia și conviețuirea dintre arte. Vegetalul și animalul se completează reciproc într-un spectacol de factură fantastică, dar totuși atât de reală.

Noi, spectatorii, suntem invitați să participăm la acest joc, să ne hrănim ca niște prunci care sug la sânul naturii, iar apoi, mai bogați, să ne contopim cu însăși pădurea. Suntem invitați să devenim la fel de nebuni ca sălbăticia în care pășim..."

 

Foto Arhivă

2998 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro