Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  8 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Eugen Curteanu: Vreau ca oamenii să învețe să atragă bani europeni!

06/12/2012 11:06:22 Felicia SZUCS  
Cătina, nucile, fructele din livezi și cele de pădure pot constitui tot atâtea surse de venit pentru locuitorii județului Bistrița-Năsăud, cu singură condiție: acestea și alte resurse naturale să facă obiectul unor proiecte ce pot obține finanțare de la Uniunea Europeană. Asta crede Eugen Curteanu, candidatul ARD la Senatul României în Colegiul 1.

Eugen Curteanu spune că șansa oamenilor din Bistrița-Năsăud de a avea o viață mai bună este obținerea de finanțări europene, individuale sau în asocieri, pentru proiecte prin care să se valorifice la maximum pământul și resursele naturale. Candidatul ARD la Senat în Colegiul 1 consideră că, până la acest moment, fondurile comunitare pe care România le are la dispoziție nu au fost folosite fie din neștiință, fie din neputință. Eugen Curteanu spune că majoritatea oamenilor, care poate și-ar fi dorit să înceapă o afacere cu ajutorul banilor europeni, nu a fost suficient de bine informată despre oportunitățile oferite de programele de finanțare și ce anume se poate face concret prin ele, nu a știut din ce capăt să apuce un proiect, nu a avut acces la consultanță de specialitate sau, pur și simplu, a avut rezerve în a crede în șansa de a-și demara o investiție cu astfel de fonduri.

Candidatul ARD la Senat în Colegiul 1 își asumă responsabilitatea ca, în cazul în care va deveni parlamentar, să-și instruiască propriii colaboratori de la birourile din teritoriu pentru a fi capabili să ofere o minimă consultanță pe finanțări europene oamenilor care îi solicită sprijinul. El spune că va face acest gest pentru că, în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, a constatat că oamenii, pur și simplu dacă nu au bani pentru a plăti un consultant, nici măcar nu reușesc să afle ce fel de proiecte pot primi finanțare prin programele europene. Eugen Curteanu susține că aceasta este una dintre cauzele principale pentru care România este acum codașă la absorbția fondurilor europene, iar alta este dată de birocrația excesivă din acest domeniu.

Democrat-liberalul este de părere că locuitorii județului nostru trebuie să știe că, atât prin acțiuni individuale, dar mai ales prin asocieri între proprietari, pot primi bani pentru înființarea unor plantații, cum sunt, de exemplu, cele de cătină albă, de nuci, aluni, diverse soiuri de fructe de pădure sau pomi fructiferi. Eugen Curteanu spune că obținerea unor finanțări pe acest segment se rezolvă multe dintre problemele județului nostru: se valorifică mari suprafețe de teren lăsat acum în paragină, pământul ”înverzește” și se asigură protecția mediului, se asigură locuri de muncă și venituri deloc de neglijat din exploatarea plantațiilor și valorificarea produselor.

Pentru că este adeptul asocierilor între proprietari în vederea atragerii de fonduri europene, Eugen Curteanu va face demersuri ca finanțatorii să ofere un punctaj suplimentar solicitanților de fonduri care fac parte dintr-o structură asociativă. Candidatul ARD la Senat spune că primele organisme cărora le va explica oportunitatea unui astfel de demers și le va solicita introducerea unei condiții de finanțare locală sunt Grupurile de Acțiune Locală (GAL-urile), pentru că acestea vor gestiona cea mai mare parte a programelor europene de dezvoltare regională.

2008 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro