Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  155 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Eugen Curteanu: Vreau ca finanțările europene să se obțină cu 3 acte!

23/11/2012 10:40:42 Felicia SZUCS  
Cu experiența de secretar de stat la activ în ministerul care a avut cea mai vizibilă activitate în domeniul absorbției de fonduri europene, cel al Dezvoltării Regionale și Turismului, Eugen Curteanu vrea să suțină, cu toate armele legale ce-i stau la îndemână, simplificarea procedurilor de obținere a fondurilor nerambursabile.

Candidatul ARD la Senatul României, în Colegiul 1, spune că ideea de susține facilitarea accesului la finanțări europene și reducerea birocrației în acest domeniu are la bază problemele pe care le-a sesizat în privința modului de accesare și gestionare a fondurilor nerambursabile în perioada în care se afla în structura de conducere a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Fostul secretar de stat consideră că rata foarte mică de absorbție a fondurilor de la bugetul Uniunii Europene, sub 10% din banii care stau la dispoziția românilor, care ne poziționează țara pe ultimul loc în acest domeniu, după Bulgaria, se datoreză unor lucruri care pot fi corectate, printr-o legislație coerentă.

Eugen Curteanu a constatat că oamenii sunt extrem de rezervați în a solicita bani europeni din cauza munților de hârtii pe care trebuie să le completeze pentru un proiect și a birocrației excesive, care îngreunează implementarea, în situația fericită în care se obține o finanțare.

Eugen Curteanu spune că în perioada când era la minister s-au facut demersuri pentru rezolvarea acestor probleme, insa ”era dificil sa se schimbe regulile în timpul jocului și tot ceea ce presupune finanțările europene a fost negociat înainte de 2007, ce-i drept prost de către partea română, simplificarea unor proceduri pe care noi aici în țară le-am complicat poate sa produca efecte in viitorul exercitiu financiar - 2014-2020 ”.

Date fiind aceste lucruri, Eugen Curteanu vrea să facă demersuri de la tribuna Senatului ca România să-și facă bine temele pentru noul val de finanțări aferente urmatoarei perioade.

Candidatul ARD la Senat pe Colegiul 1, Eugen Curteanu, susține că, prin implicarea legislativului, lucrurile pot fi schimbate radical, astfel încât finanțările europene să nu mai fie un vis îndepărtat sau chiar de neatins pentru majoritatea românilor.

În cazul în care va ajunge să reprezinte interesele locuitorilor din Colegiul 1 în Senat, Eugen Curteanu va face demersuri pentru diminuarea considerabilă a numărului de documente care constituie un dosar de finanțare. El spune că fondurile europene se vor obține în viitor cu doar trei acte la dosar: cererea de finanțare, dovada proprietății și proiectul propriu-zis.

2801 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro