Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  83 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Eugen Curteanu, Vasile Laba şi Doru Crişan: Parteneriat pentru „Ţara Bârgăului”

03/12/2012 08:45:34 Felicia SZUCS  
Țara Bârgăului trebuie să se impună ca brand turistic puternic, construit pe doi piloni importanți: turismul de tip eco și Colibița,ca stațiune de interes local. Este convingerea lui Eugen Curteanu,candidatul ARD la Senat,Colegiul 1 și în colaborare cu primăriile de pe Valea Bârgăului va face demersuri pentru transformarea proiectului în realitate.

Eugen Curteanu s-a întâlnit cu doi dintre primarii din zonă, Vasile Laba, primarul comunei Bistriţa Bârgăului şi Doru Crişan, primarul comunei Prundul Bârgăului, pentru a stabili paşii concreţi de urmat în vederea dezvoltării întregii zone şi includerea acesteia într-un circuit turistic naţional sub brandul „Ţara Bârgăului”. Întrucât este conștient că un proiect de o astfel de amploare nu poate fi realizat așteptând implicare guvernamentală, candidatul ARD pentru Senatul României, Eugen Curteanu, le-a explicat primarilor că o variantă alternativă de finanţare a proiectelor care au drept scop dezvoltarea zonei, inclusiv a proiectelor turistice, o reprezintă parteneriatul public-privat.

Conform lui Eugen Curteanu, Colibiţa are Planul Urbanistic General realizat, inclusiv cu bani alocaţi de la Guvern, în perioada în care el deţinea funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, fapt ce permite autorităţilor locale să gândească strategii atât pentru realizarea infrastructurii necesare pentru obţinerea statutului de staţiune turistică de interes local, cât şi pentru stabilirea unor parteneriate public privat pe segmentul serviciilor de agrement şi cazare.

Pragmatic, Eugen Curteanu consideră că problema infrastructurii în Colibiţa nu trebuie să aştepte o rezolvare neapărat centralizată, ci se pot găsi soluţii în plan local, cum ar fi, de exemplu, canalizare prin sistem de fose ecologice sau mini-staţii de epurare. Având un aport direct și determinant la modernizarea infrastructurii rutiere din Colibița, respectiv realizarea drumului din viitoarea stațiune cu fonduri guvernamentale, Eugen Curteanu susține că, din acest punct de vedere, s-au creat premisele deschiderii zonei pentru noi investiții și crearea de noi locuri de muncă. ”Lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici. Drumul judeţean trebuie reabilitat până la ieşirea din localitatea Miţa şi, de asemenea, este necesară modernizarea „drumului Blajului”, care deschide o variantă suplimentară de acces din Mureşenii Bârgăului. Aceasta ar aduce un plus atât pentru locuitorii Văii Bârgăului, prin creşterea potenţialului economic al zonei, cât şi bistriţenilor care doresc să-şi petreacă vacanţele în una dintre cele mai ozonate zone din ţară. Printr-o promovare eficienta, Valea Bârgăului, cu tradiţiile şi obiceiurile specifice, ar putea deveni  o zonă de destinaţie eco turistică, destinaţie de excelenţă pentru iubitorii de turism rural”, spune Eugen Curteanu.

Candidatul ARD la Senat, în Colegiul 1 Bistriţa-Năsăud, spune că nimic nu este imposibil în privinţa dezvoltării Colibiţei şi că pentru aceasta sunt suficiente două lucruri: obţinerea statutului oficial de staţiune turistică de interes naţional, pentru care s-au făcut deja paşi importanţi şi crearea de servicii destinate agrementului, prin parteneriate de tip public privat.

De asemenea, candidatul ARD la Senatul României, în Colegiul 1, îşi arată disponibilitatea de a ajuta administraţia locală să identifice agenţi economici pentru realizarea unor  parteneriate de tip public privat în vederea dezvoltării serviciilor de turism în Colibiţa şi întreaga zonă.

Eugen Curteanu îşi asumă responsabilitatea de a da o mână de ajutor celor care îşi exprimă intenţia de a intra în parteneriate public privat, pentru dezvoltarea intregii zone, pentru că, după cum spune el, acesta este viitorul dezvoltării locale. Iar şansa unui turism real în „Ţara Bârgăului” consideră Eugen Curteanu, este tocmai o relaţie corectă între administraţia locală şi mediul economic.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro