Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  53 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Eugen Curteanu: Stațiunea Sîngeorz-Băi a devenit neatractivă în ultimii 16 ani din cauza indolenței, nepăsării și lipsei de interes a administrației

01/06/2016 18:12:21  
Eugen Curteanu, candidatul PNL pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, vorbește într-un interviu despre nevoile oamenilor din județ, despre problemele oamenilor din Sîngeorz-Băi și despre programul pe care îl propune Partidul Național Liberal.

Suntem la final de campanie electorală. Cum a decurs campania în opinia dumneavoastră?

Această campanie a fost o provocare care ne-a dat prilejul să aflăm nemijlocit depre problemele și prioritățile cetățenilor.

E o nouă provocare, dată fiind lipsa bannerelor și a altor mijloace cu care eram și noi și cetățenii obișnuiți, dar asta ne-a dat prilejul de a vorbi cu oamenii, de a afla nemijlocit care sunt problemele lor și care sunt prioritățile lor, pentru că noi ne-am propus un set de proiecte menite să dezvolte județul Bistrița-Năsăud. Structurarea pe priorități nu am făcut-o doar noi, ci împreună cu oamenii. E o provocare, sper eu, încununată de succes în 5 iunie, în care oamenii vor alege ceea ce e mai bine pentru ei și pentru acest județ, însă noi cred că am reușit să îi convingem că ceea ce facem împreună cu ei chiar va dezvolta județul Bistrița-Năsăud.

„A fost o campanie cu manipulări și dezinformări ale PSD”

A fost o campanie liniștită din punct de vedere al atacurilor dintre partide, dintre candidați?


A fost o campanie nu lipsită, în ultima săptămână, de atacuri și dezinformări și manipulări ale PSD. Suntem nu doar nemulțumiți, ci intrigați de faptul că, în 2016, PSD a înțeles să apeleze la aceste mijloace incorecte, necinstite în campanie electorală, încercând să arate că în ultimii 4 ani s-au făcut extrem de multe lucruri și paradoxal, ce nu s-a făcut, nu s-a făcut din vina opoziției. Au avut absolut toate pârghiile puterii în mână, de la primării de comune, de orașe și de municipiu, la Consiliul Județean și Guvern, toate pe linie PSD. Prin urmare, nu există niciun fel de scuză pentru ce nu s-a făcut în județul Bistrița-Năsăud și în municipiul Bistrița, nu au niciun fel de motiv, nicio scuză pentru neîmplinirile din ultimii 4 ani.

În 2012-2014, cifrele consolidate pe care le-am aflat săptămâna trecută arată o creștere a locurilor de muncă, dar este vorba despre locurile de muncă create de LEONI. Nu te poți încununa cu crearea unor locuri de muncă pe ideea că nu ai ca și Consiliu Județean sau ca și partid, pârghiile de a crea locuri de muncă, ci eventual pentru a stimula crearea acestor locuri de muncă și nu te poți încununa cu 37.000 de locuri de muncă, în timp ce cifrele oficiale arată o cu totul altă realitate. Și acelea care sunt, sunt oricum insuficient plătite. Am ajuns la trista performanță de a fi județul din regiunea Nord-Vest cu salariile cele mai mici. Acest lucru vrem să îl îndreptăm din data de 5 iunie încolo.

În 2013 am propus promovarea turismului în județ, dar propunerea a fost respinsă de către consilierii PSD

Are acest județ potențial turistic care nu a fost exploatat?

Pornind de la cele 5 puncte de interes turistic pe care noi le-am identificat în județul Bistrița-Năsăud, le cunoaște toată lumea, e vorba despre Colibița, Piatra Fântânele, Sîngeorz-Băi, Figa și Bistrița, am creionat în anul 2013, o propunere la nivel de Consiliu Județean, prin care județul să devină mai vizibil din punct de vedere al turismului pe plan național și nu numai. Această propunere a fost respinsă de majoritatea PSD în Consiliul Județean, pe motiv că propunerea era inițiată de către noi, nu exista alt motiv și în contra partidă s-a venit cu segmentarea acestei propuneri, s-au creat două Asociații de Dezvoltare Intracomunitară la nivel de Bistrița și comunele adiacente și la nivel de Sîngeorz-Băi și comunele din jur. Aceste două Asociații de Dezvoltare Intracomunitară nu au scos la iveală nimic constructiv, nimic care să propulseze zonele în plan turistic. Este încă un eșec marca PSD. Ne-am obișnuit cu genul pompieristic de a anunța realizări care de fapt nu se regăsesc în plan practic, dar acesta este modul de a face politică al PSD, nu ne mai simțim foarte mirați. O inițiativă bună, venită din partea consilierilor PNL a fost transpusă în plan legislativ într-un mod defectuos. De altfel, se și vede că nu a avut niciun efect, în afară de crearea unor posturi pentru privilegiații PSD.

Cum arată Sîngeorz-Băi, în opinia dumneavoastră?

Stațiunea Sângeorz-Băi a devenit neatractivă în ultimii 16 ani din cauza indolenței, nepăsării și a lipsei de interes a administrației. La nivel de Sîngeorz-Băi putem vorbi despre indolență și nepăsare din partea administrației locale. Primarul care nu mai candidează, Roland Venig a înțeles să facă administrație într-un stil cu totul aparte, fără să asculte nevoile oamenilor. Deși este un foarte bun comunicator, se pare că nu este de ajuns, ci trebuie să fii și un bun administrator. Cu toate acestea, dincolo de voința administrației orașului Sîngeorz-Băi, dacă vă amintiți, în anul 2012, Sîngeorz-Băi a beneficiat de o canalizare și de o stație de epurare modernizate. Asta trebuia să impulsioneze măcar la nivel de infrastructură dezvoltarea orașului. După aceea, a venit Guvernul PSD care nu a mai investit nimic în stațiune și, din păcate, lucrul acesta se vede. În plus, nu există o strategie de atragere a turiștilor, stațiunea a devenit neatractivă în 16 ani și asta numai din cauza indolenței, nepăsării și lipsei de interes a administrației.

„Traian Ogâgău își propune să revitalizeze stațiunea, să o pună la punct și să facă ordine și curățenie în Sîngeorz-Băi”

Ce calități trebuie să aibă un primar pentru a revitaliza stațiunea Sîngeorz-Băi?

Programul pe care îl are Traian Ogâgău presupune două coordonate majore și acest program nu e rupt de ceea ce noi ne propunem să facem în județ. Cu ajutorul Consiliului Județean, Sîngeorzul poate să se promoveze foarte bine pe plan național și nu numai. Evident, dacă există înteres din partea celor două entități, Primăria Sîngeorz-Băi și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Traian Ogăgâu încearcă să pună în practică un program ambițios, de revitalizare a stațiunii, de punere la punct, de ordine și curățenie a stațiunii, lucruri de care turiștii sunt foarte interesați. Nu mai vorbim despre infrastructura de apă și de canal care trebuie dusă la bun sfârșit, știm că sunt probleme cu apa în Sîngeorz-Băi de un deceniu. Orașul-stațiune trebuie să devină atractiv nu numai prin apele minerale, ci și prin posibilitatea de petrecere a timpului liber de către turiști. Asta încearcă să facă Traian acolo, îl spijinim, cu toate forțele noastre și credem că va avea succes nu numai în data de 5 iunie, ci și în următorii ani, în care administrația trebuie să se implice în viața oamenilor, dar și a turiștilor care vor veni acolo. Traian Ogâgău întrunește ceea ce are nevoie un primar pentru Sîngeorz-Băi, este un foarte bun administrator, un foarte bun manager, un om de succes în ceea ce a întreprins până acum și preocupat de rezolvarea problemelor Sîngeorzului. Traian Ogâgău este născut în Sîngeorz-Băi. Este foarte important ca oamenii să aleagă administratorul stațiunii dintre ei și pentru ei. Traian este născut acolo, îl dor extrem de tare problemele Sîngeorzului. Nici lui, cum nici mie, chiar dacă nu sunt de acolo, nu ne place să vedem stațiunea năruindu-se de la o zi la alta. Din păcate, 16 ani de guvernare PSD și-au pus amprenta și va fi greu să repună stațiunea înapoi unde a fost cândva. Cred că avantajul este de partea lui Traian Ogâgău în Sîngeorz-Băi din două motive: backgroundul profesional, Traian e mai puțin om politic și mai mult administrator și faptul că este din Sîngeorz-Băi și a trăit în Sîngeorz-Băi, a crescut cu Sîngeorz-Băi, a văzut stațiunea decăzând. E evident că unul dintre cetățenii orașului trebuia să se implice.

PSD încearcă să acapareze puterea și o face prin vocea unui condamnat penal pentru fraudă electorală

Cum comentați vizita liderului PSD Liviu Dragnea în Sîngeorz-Băi?

Cât timp au avut guvernare pe toate planurile, au avut puterea aproape absolută de investit bani în Sîngeorz-Băi și nu au făcut-o. Este ridicol să spui că au fost de vină alții care au guvernat 3 ani de zile, împreună cu care ai guvernat un an, pentru că PSD se face că uită că a fost la guvernare cu PDL în perioada respectivă. Dar ne-am obișnuit cu genul acesta de manipulare și până la urmă, declarația făcută de domnul Dragnea la Sîngeorz-Băi reprezintă încheierea unei campanii electorale duse fără scrupule de către PSD. Nu ne mai miră nimic din partea PSD, încearcă să acapareze din nou puterea și o face prin vocea unui condamnat penal pentru fraudă electorală. O asemenea luare de poziție, nu doar în cazul Sîngeorzului, ci în tot județul, cum că pentru nerealizările din ultimii 4 ani este de vină nu știu cine, e ridicolă.

Eu și colegii mei le spunem oamenilor să vină la vot în 5 iunie, să voteze în primul rând lucid și responsabil

Orice idee se vehiculează în campania electorală este extrem de importantă pentru ca oamenii să poată decide. În data de 5 iunie, eu și colegii mei îi invităm pe oameni la vot și îi îndemnăm să voteze în primul rând lucid și responsabil și, dacă ultimii 4 ani au fost satisfăcători pentru oamenii acestui județ, atunci opțiunea lor este clară. Noi am încercat să le deschidem ochii și să le arătăm că se puteau face extrem de multe lucruri cu aceiași bani. Prioritățile județului au fost strâmbate, distorsionate de către PSD și lucrul acesta ne-a îndemnat să ne înhămăm și la această campanie electorală, dar important este cum văd oamenii lucrurile. Noi credem că pe parcursul perioadei de precampanie și în campania electorală, am reușit să le arătăm care este adevărata fața a lucrurilor, acum nu putem decât să îi chemăm la vot în 5 iunie, să voteze PNL, un partid serios, care propune un parteneriat pentru județul Bistrița-Năsăud, care propune candidați puternici, tineri, plini de energie, care au și soluțiile pentru județul Bistrița-Năsăud.

Noi ne propunem o administrare deschisă, dar, pe lângă aceasta, am structurat un program pe câteva componente care ne lipsesc în prezent. Ne vom ocupa de infrastructura rutieră, unde au fost promisiuni neonorate de către actuala conducere a Consiliului Județean, realizarea sau extinderea infrastructurii de apă-canal, salubrizarea modernă, concomitent cu reducerea tarifelor la aceste servicii publice. Apoi am adăugat atragerea de fonduri europene, Axele 6,7,8 și 10 care presupun dezvoltarea turismului, crearea de centre comunitare de intervenție integrată, pentru a satisface urgențele în cazul unei intervenții în mediul rural. Nu în ultimul rând, ne-am propus să sprijinim învățământul profesional și agricol.

(PE)

2578 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro