Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  70 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Eu cu cine votez?

09/12/2016 14:20:57  
Zeci de candidați din Bistrița-Năsăud pentru șapte locuri în Parlamentul României: cinci la Camera Deputaților, două la Senat! Concurența e mai ceva ca la Medicină pe vremuri. Toți spun că ei sunt cei mai buni. Dilema e mare: eu cu cine votez? Cunoaște-i pe cei care vor să te reprezinte!

După o tură de alegeri uninominale, în România s-a revenit la votul pe listă. Astfel, duminică, 11 decembrie, în ziua alegerilor parlamentare, fiecare cetățean cu drept de vot va primi, în secția la care este arondat, două buletine de vot: unul cu listele partidelor pentru Camera Deputaților și unul cu cele la Senat. Liste de partid, pe care sunt nume. Nume de OAMENI. Pe unii îi cunoști personal. Despre alții ai aflat prin prisma faptelor lor. Cu unii te-ai intersectat pe stradă, pentru că îți sunt vecini. Cu alții ai ajuns să interacționezi, prin prisma profesiei lor. 

În cabina de vot, când ești numai tu cu tine, cu conștiința ta și cu ștampila în mână, gândește-te că cei pe care îi vei alege să te reprezinte în următorii patru ani în Parlamentul României sunt oameni ca tine. Vin din viața reală. Cine sunt ei?

Camera Deputaților:

1. Pană Adriana Doina – deputat. A fost, în Guvernul PSD, Ministru delegat pentru Dialog Social, Ministru interimar al Muncii, Ministru delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură. În Parlament are 47 de inițiative legislative, din care 15 au fost promulgate legi. Cele mai importante reușite ale sale sunt: Radarul Pădurilor și noul Cod Silvic. Vrea să contribuie la punerea în aplicare a Programului de guvernare al PSD pentru a crește România! 

2. Suciu Vasile Daniel – deputat. A avut, în patru ani, 75 de inițiative legislative, dintre care 19 au devenit legi. Creșterea cuantumului tichetelor de masă sau legea voluntariatului sunt realitate. Vrea să-și aducă contribuția, în următorii patru ani, la implementarea măsurilor PSD destinate tinerilor. Să-și facă viitorul la ei acasă.

3. Pugna Alexandru – vicepreședinte al Consiliului județean. Își are rădăcinile pe Valea Țibleșului și nu uită de unde a plecat. În Parlament vrea să propună o lege de protejare şi salvare a patrimoniului cultural imaterial (obiceiuri, tradiții, folclor, meșteșuguri, gastronomie etc.). Programul de guvernare al PSD pune accent pe dezvoltarea economică a României prin folosirea resurselor locale, turism și agroturism. 

4. Burduhos Ana Gabriela - medic stomatolog, specialist în ortodonție. Vrea ca serviciile stomatologice de bază și prevenția să fie accesibile tuturor și contravaloarea lor să fie decontată prin Casa de Asigurări de Sănătate. Susține măsurile din Programul de guvernare al PSD prin care specialiștii din sănătate și IT beneficiază de facilități menite să-i determine să facă performanță în România.

5. Cotul Daniel Mihai - Are o firmă mică și își dorește ca relaxarea fiscală începută de PSD în timpul Guvernului Ponta să fie continuată prin implementarea Programului de guvernare al partidului din care face parte. Reducerea TVA, eliminarea impozitului pe dividende și scăderea taxelor pe muncă sunt argumente serioase să alegi PSD. 

 

6. Nedelea Liana – profesor pentru învățământul primar. Într-o guvernare PSD, bugetarii vor beneficia de salarii care să-i stimuleze să facă performanță în sistemul public și nu vor mai fi nevoiți să plece în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit în privat. 

 

7. Pavel Petru Traian – are o mică fermă dezvoltată pe fonduri europene. Susține Programul de guvernare al PSD care se adresează și celor care îndrăznesc să investească în agricultură sau zootehnie: subvenții acordate la timp, ajutor de la stat dacă vor să cultive pământul sau să crească animale.

 

Senat: 

 

1. Deneș Ioan – senator. Președintele Comisiei de administrație publică. A inițiat legea prin care indemnizațiile pentru creșterea copiilor au devenit de 85% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 1.063 lei (1.250 lei este salariul minim), faţă de 600 lei, cât era înainte de această dată și a eliminat limita maximă a indemnizaţiei pentru creşterea copilului, calculată acum la 85% din veniturile nete realizate. Senatorului PSD i se datorează modificări substanțiale la legislația privind pensiile. Vrea să continue pentru ca Programul de guvernare al PSD să devină realitate. 

 

2. Grigore Ioan Claudiu – responsabil zonal companie multinațională. Vine de pe Valea Bîrgăului și susține proiectul dedicat zonelor montane din Programul de guvernare PSD, privind folosirea resurselor locale pentru dezvoltarea economică a României prin turism și agroturism.

 

3. Onul Gabriela – profesor și director al Centrului de Informare și Promovare Turistică Năsăud. Știe că tinerii au nevoie  de argumente serioase să rămână în țară, să facă performanță aici și nu printre străini. Le au în Programul de guvernare al PSD. Pentru tineri, PSD a gândit facilități pentru cei care vor să muncească în agricultură, credite avantajoase cu dobânzi subvenționate de stat, finanțări pentru start-up-uri, reducerea fiscalității pentru cei care își construiesc o afacere, scăderea impozitului pe muncă. 

 

4. Ceclan Oprea Ciprian – director de dezvoltare firmă. Crede în capacitatea PSD de a dezvolta clasa de mijloc în România, prin măsurile incluse în Programul de guvernare: creșterea salariilor, atât din mediul privat cât și în cel bugetar și reducerea fiscalității în zona privată. 

 

Unde îi găsești? Pe poziția a patra pe buletinele de vot, pe listele PSD. Cu votul tău, ei sunt Aleșii tăi! Te reprezintă! 

 

www.indraznestesacrezi.ro

 

(P)

 

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro