Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Emblema comunei, ansamblul folcloric "Cununa Maierului" strălucește din nou pe scenele din țară!

06/12/2012 15:31:18 Iulia STUPINEAN  
După ani buni în care a dispărut din portofoliul ansamblurilor folclorice renumite, “Cununa Maierului” a reapărut pe scenă în urmă cu câteva luni. Grupul a fost reînființat de noua administrație locală care susține promovarea valorilor și tradițiilor de la Maieru.

Ansamblul folcloric “Cununa Maierului” a luat ființă în anul 1964 avându-l ca profesor la acea vreme pe renumitul instructor Sever Ursa.

Formația a activat până în 1987, perioadă în care s-a remarcat prin numeroase ieşiri peste hotare de unde s-a întors cu premii importante, unul dintre acestea fiind “Toporaşul de Aur”, obținut la festivalul de la Zakopane din Polonia.

După o perioadă îndelungată de absență a ansamblului folcloric al comunei, noua administrație locală de la Maieru a decis că este timpul ca acesta să fie reactivat și redat publicului așa cum trebuie: autentic, prin dans și port.

Fost viceprimar, actualmente primar al comunei Maieru, Vasile Dumitru a încercat încă din anul 2004 să repună în funcțiune formația de dansuri care s-a remarcat peste tot prin prestațiile sale. Abia anul acesta însă, în luna august, în cadrul ședinței de Consiliul Local a fost aprobată o Hotărâre care să vină în sprijinul „Cununei Maierului”.

“Acest ansamblu folcloric este reprezentativ pentru comuna noastră și era prioritar să fie reînființat! Este activ de câteva luni dar încă se mai lucrează la formula finală, pentru că vor 12 perechi de dansatori. Noua generație este pregătită de coregraful Adrian Sălvan și deja s-a remarcat la câteva festivaluri la care a participat. Ceea ce eu îmi doresc foarte mult este ca ansamblul să promoveze dansul binecunoscut – Cununa de pe Someș și portul autentic așa cum e el la Maieru din 1964. Noi îi vom susține financiar atât pe partea de costume cât și în ceea ce privesc deplasările lor în țară și străinătate”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Maieru, Vasile Dumitru.

Noul ansamblu folcloric „Cununa Maierului”a participat anul acesta pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României la un festival – concurs desfășurat la Alba Iulia unde a obținut locul I.

Foto: primar Maieru - Sângeorz tv.

3479 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro