Un grup de 18 elevi veniţi din Germania a vizitat în ultimele zile Bistriţa-Năsăud. Pe lângă frumuseţile satelor tradiţionale, mâncarea bună şi peisajul de vis, aceştia au remarcat şi faptul că în România, sirenele maşinilor de intervenţie se aud foarte des.
Între România şi Germania a avut loc un schimb de experienţe, mai exact elevi români au vizitat Germania, iar de acolo a venit un grup de elevi care a viziat ţara noastră. Şcolarii au fost cazaţi la internatul şcolii "Sfânta Maria" din Bistriţa.
Aceştia au vizitat cele patru oraşe din Bistriţa-Năsăud dar şi mai multe sate şi au văzut care sunt tradiţiile, obiceiurile şi cum este viaţa la ţară.
Tinerii au rămas impresionaţi de frumuseţea satului tradiţional, de simplitatea cu care oamenii de la ţară trăiesc dar şi de bucatele tradiţionale româneşti.
Astăzi nemţii s-au întâlnit cu Alexandru Pugna, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud care le-a răspuns întrebărilor şi a încercat să îi facă să înţeleagă cât mai bine ce înseamnă România şi cum este viaţa aici.
Oaspeţii au fost interesaţi de data în care România va trece la moneda euro, dar au remarcat şi faptul că în perioada în care au stat în Bistriţa au auzit foarte multe sirene ale maşinilor de intervenţie de la poliţie, pompieri sau ambulanţă.
Alexandru Pugna le-a explicat acestora că echipajele de intervenţie, atunci când sunt solicitate, trebuie să ajungă într-un timp cât mai scurt la locul intervenţiei şi că sirenele sunt de mare folos în trafic.
Tinerii veniţi din Germania au vizitat chiar şi Sibiul şi au fost pe Transfăgărăşan, fiind cuceriţi de peisajele şi frumuseţea ţării noastre.