În aceste zile, polițiștii desfășoară activități de prevenire a faptelor antisociale și lecții de circulație rutieră cu elevii din clasele I. Ieri polițiștii au lucrat cu școlarii de la Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din municipiul Bistrița.
SIGURANȚĂ ÎN ȘCOLI!
Ieri, polițiștii bistrițeni au fost alături de elevii clasei I A ai Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, desfășurând împreună cu aceștia activități informativ-preventive și educative.
În cadrul campaniei naționale de prevenire a victimizării copiilor „Școala în siguranță!”, polițiștii bistrițeni de la prevenire desfășoară zilnic activități de prevenire și informare a elevilor, în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale.
Astfel, ieri, 13 septembrie a.c., polițiștii au fost alături de elevii clasei I A, din cadrul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din municipiul Bistrița.
Preocupați mereu de siguranța copiilor, polițiștii au desfășurat activități de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, purtând discuții interactive cu aceștia pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional.
De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative, poliţiştii au organizat pentru cei 22 de elevi ai clasei I A, aflați la debutul anului școlar, activități preventiv-educative practice, având scopul de a crește gradul de siguranță rutieră.
Lecția de educație rutieră și sfaturile preventive au prezentat un real interes pentru copii, mai ales că a început școala și dorim să evităm evenimentele neplăcute.
La școală un comportament civilizat și corect le poate aduce elevilor apreciere din partea profesorilor, dar și prieteni adevărați printre colegi pentru că acum copiii știu că:
-
Atunci când se joacă cu alţi elevi evită să-i împingă sau să-i lovească, fie și din greșeală;
-
Dacă se întâmplă să asiste la o ceartă sau o altercaţie este bine să alerteze imediat profesorii sau personalul de pază;
-
Trebuie să aibă un comportament civilizat, fără să se lase influenţați de cei din jur sau să fie agresivi în comportament sau limbaj;
-
E important să ceară ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi copii îi izolează, umilesc sau jignesc.
Fie că sunteți preșcolari, școlari, liceeni, dascăli sau părinți, vă asigurăm de sprijinul necondiționat al fiecărui polițist, astfel încât împreună să putem găsi soluții la problemele voastre.
IPJ BN