Felicitări elevilor Alexandru Moldovan și Adrian Racolţa de la Infoel - pentru rezultatele obținute la faza județeană și faza națională a acestui concurs! Adrian Racolţa este la a doua participare la faza națională a concursului, anul trecut la prima sa participare, el obținând premiul special pentru cea mai mare notă la proba scrisă.
În fiecare an școlar în perioada februarie – aprilie se desfășoară la nivel național proiectul „Valențe culturale ale securității și sănătății în muncă".
Acest proiect a fost demarat de Inspecția Muncii în colaborare cu Inspectoratele Școlare Județene cu scopul formării în rândul tinerilor din liceele tehnologice a unei culturi de prevenire a accidentelor de muncă și îmbolnăvirilor profesionale. După finalizarea proiectului se desfășoară la nivel județean și nivel național concursul „Știu și aplic” – securitatea și sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii!
Faza județeană a concursului s-a desfășurat la Liceul Tehnologic Forestier din Bistrița, în 12 aprilie 2017, la concurs participând 13 echipaje de la cele 7 licee din județ care s-au implicat şi în proiectul menționat anterior.
Locul I la secțiunea învățământ liceal – ciclul superior a fost obținut de echipajul de la Colegiul Tehnic „INFOEL” format din elevii Alexandru Moldovan și Adrian Racolţa din clasa a XI-a E.
Faza națională a concursului s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, în perioada 26-28 mai 2017.
La secțiunea învățământ liceal-ciclul superior, unde au participat 25 de echipaje, echipajul de la Colegiul Tehnic INFOEL a obținut locul III. Precizez că elevii de la Colegiul Tehnic INFOEL obțin pentru al patrulea an consecutiv premiul I la faza județeană a concursului și mai au în palmares un loc I, cucerit de două ori, dar şi locul III și premiul special obținute la faza națională a concursului.
Felicitări elevilor Alexandru Moldovan și Adrian Racolţa pentru rezultatele obținute la faza județeană și faza națională a acestui concurs! Adrian Racolţa este la a doua participare la faza națională a concursului, anul trecut la prima sa participare, el obținând premiul special pentru cea mai mare notă la proba scrisă.
Mulțumesc colegei mele prof. Mariana Nagy care m-a sprijinit în activitatea de pregătire teoretică a elevilor și în mod deosebit domnului Liviu Dunca, administrator S.C ALL INCLUSIVE SPECIAL SRL (distribuitor echipamente de protecție SSM) care a pregătit elevii pentru proba practică a concursului.
Mulțumesc firmelor care au sponsorizat premierea elevilor la concurs: SC COMELF S.A, GRUPUL TERAPLAST – PLASTSISTEM, LEONI Wiring Systems RO S.R.L, SC ELECTROPLAST SA şi SC ELECTRO-URSA SERVOCM S.R.L.
Prof. Constantin Rusu,
Colegiul Tehnic „INFOEL” Bistriţa