"Ne-am simţit ca acasă", asta au spus oaspeţii care în ultimele zile au vizitat mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud. Impresionaţi de frumuseţea locurilor, de tradiţiile şi obiceiurile locale, elevii şi dascălii speră că vor mai avea şi alte ocazii să viziteze judeţul Bistriţa-Năsăud.
"Ne-am simţit ca acasă. Totul a fost bine organizat şi pus la punct, am fost bine primiţi aici la Bistriţa", au spus profesorii.
Vizita şcolarilor şi a dascălilor din Republica Moldova şi Transnistria face parte dintr-un proiect ajuns la ediţia cu numărul XVII.
În aceast an, judeţul Bistriţa-Năsăud a fost gazdă a celor care participă la proiectul "Acasă la noi" al cărui scop este de a arăta frumuseţea României, simplitatea lucrurilor, tradiţiile şi obiceiurile străvechi dar şi felul în care românii trăiesc.
Delegaţia venită în Bistriţa-Năsăud a vizitat oraşele Bistriţa, Năsăud şi Beclean dar şi localităţile Rebrişoara, Runcu Salvei, Coşbuc, Rebra, Nepos, Monor şi au ajuns chiar şi în afara judeţului, în Reghin şi Târgu Mureş.
Aceştia au fost serviţi cu tradiţionalul balmoş şi au vizitat mănăstirea de la Gledin dar şi Băile Figa.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, în frunte cu vicepreşedintele Alexandru Pugna, au fost extrem de încântaţi de vizita primită şi au precizat că îşi doresc ca astfel de colaborări să mai existe şi pe viitor.
"Mă bucur că aţi cunoscut românismul la el acasă. Vreau să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect şi care au făcut ca acest grup de elevi şi profesori veniţi de dincolo de Prut să se simtă ca acasă", a declarat Alexandru Pugna.
Oaspeţii au primit din partea Consiliului Judeţean câte un album cu poze şi descrierea judeţului dar şi câte o sticlă de ţuică învelită într-o împletitură de papură.