Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  57 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ei cu cine fuck banking?

18/05/2011 13:37:28 SPORTUL BISTRITEAN  
Peste o jumatate de milion de romani au luat credit cu buletinul si foarte multi dintre ei sunt amenintati cu popriri pe conturi, pe salarii, cu bunuri sechestrate si locuinte scoase la licitatie. Stiti despre ce vorbesc, nu e o noutate subiectul. Camataria asta cu acte in regula necajeste si sute de bistriteni, care se simt acum hartuiti si umilit

Pentru un fier de calcat sau un aspirator, oamenii au semnat niste contracte ca primarii. Prea putini au citit ce scria maruuuunt de tot pe hartiile alea, si aproape nimeni nu a inteles ca pentru o intarziere mica se poate ajunge la o datorie foarte mare. Dupa luni, ani, in care au platit omeneste, dar au mai intarziat din cand in cand, au aflat ca mai au de achitat o suma mai mare decat cea initiala, umflata mult cu comisioane si penalitati. Adica in loc sa scada, datoria a crescut.

E ca si cum, daca ai avea de primit pensia ori salariul ai putea avea pretentia sa-ti vina suma dublata sau triplata, in cazul in care mai intarzie cateodata. Nu, nici vorba. Din bun simt, te multumesti ca ti-a intrat si-asa, pe vremurile astea crancene, chiar daca ai un contract de munca foarte ferm. Daca iti mai spune cineva si un molcom "iarta-ma", ba chiar iti mai adauga si doi-trei leuti in plus, treci cu vederea, ba chiar te bucuri. Hai, sa recunoastem, in suta la suta din cazuri, asa s-ar intampla.

Ei, in sens invers nu functioneaza. Daca noi, oamenii de rand, avem ceva de datorat statului sau bancilor, niciunii nu te iarta.

Si cei care ne reprezinta, nu-i obliga niciodata sa ne ierte, nu-i strang de fund sa ne pasuiasca, de parca ar tine cu dusmanii, nu cu poporul.

Acuma, eu inteleg bine cum sta treaba. Ai semnat o prostie si platesti. Dar nu pot sa nu ma intreb, retoric evident, de ce trebuie sa sufere o jumatate de milion de oameni, pentru o mana de smecheri care au inventat treaba asta. De ce sa platesti de 3 ori un aragaz, daca deja l-ai platit dublu. De ce sa fii hartuit atata pentru un credit pe care l-ai inapoiat, cu varf si indesat? De ce nu vedem ca astia de-au dat creditele astea ne-au vanat din primul minut?

Adica, n-ar fi mai simplu, cateodata, sa rezolvam lucrurile cu bun simt, cu buna credinta, cu omenie. Mai sarlatane de bancher, de ce n-ai fi tu infractorul si lelea Floare cetateanul cinstit? De ce sa o consideram hoata pe matusa, care si-a platit datoria, doar ca i-a venit pensia tarziu si ti-a dat si tie banii mai tarziu?

Condamnam astfel de lucruri daca se intampla cu niste interlopi, dar ne facem ca nu vedem daca sub ochi ne apar niste agenti la costum, care lucreaza in sedii impecabile, cu acte beton. Brusc, aia, interlopii, sunt de condamnat, astia nu. Chit ca fac la fel. Sigur, o sa spuneti ca nu se poate gandi asa in 2011. Ca nu se poate trece peste acte, legi, justitie, principii democratice, constitutie.

Dar va intreb: cand s-au taiat pensiile si s-a marit TVA-ului peste noapte cum s-a gandit? Ca in 2011? Adica aia s-a putut. A venit al mare la televizor si a spus: de maine pensii mai mici, TVA marit. Si gata. Asa s-a facut. Pai daca asa merg lucrurile, de ce n-ar veni intr-o zi din nou sa zica: Gata! I-ati supt destul de pe romanii mei! Bagajele si viram din tara asta, snapanilor de pseudobancheri ce sunteti!

Adrian LINCA

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro