Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Tradițional, ne place să fim prostiți de politicieni o dată la patru ani

26/10/2016 12:33:02 Claudia ANDRON  
Cu ce ni se va schimba nouă viața dacă în Constituție se definește familia ca uniunea dintre un bărbat și o femeie? De ce am susține un politician care rezolvă o problemă care nu există? Vrem o viață mai bună, sănătate, educație, salarii și pensii mari și ne-am aprins de la nimic. Ne apărăm familia când nu a atacat-o nimeni. Manipulare ordinară!

Contrar aparențelor, în România, familia tradițională trăiește cu principii și valori și moare de dragul politicienilor care zic ce le place lor să audă și le rezolvă probleme care nu există. Problemele din sănătate și educație, care au distrus și distrug familii tradiționale, nu au trezit atât interes și patimă ca și definirea familiei în Constituție.

Este incredibil cu câtă ușurință pot fi manipulați românii de către politicieni. Cum o problemă care nu există își găsește susținători ipocriți printre politicieni, care doar vor să adune voturi prin crearea unui val puternic pe care să se urce și să ia voturi. „Definirea familiei tradiționale” și „interzicerea avorturilor” sunt două teme populiste, accesibile oricui, oricât de puțin educat ar fi. Dacă teme precum sănătatea, educația, economia, agricultura sunt mai dificile, e mai greu să captezi atenția electoratului, când ai rostit parola magică „familia tradițională” toată lumea are urechile ciulite. Toți se pricep la cum trebuie să arate familia tradițională. Trebuie să fie compusă dintre un bărbat și o femeie și minim doi copii, unul băiat și altul fetiță. Așa e tradițional, așa a și fost desenată. Pe această logică și definiție a ”normalității”, cine are un copil e defect și dacă ai mai mult de trei sigur nu ești tradițional, ești ieșit din tipare. Cei care au de la cinci copii în sus sunt defecți rău, li s-a stricat mașina de făcut copii. Să fim sinceri, cei cu mulți copii nu sunt tolerați de societate, care le pune etichete. Ba i-au făcut să ia alocații, ba aparțin unei religii. La cum merg lucrurile în țara asta, nu m-aș mira să văd într-o zi propuneri de impozite mai mari pentru cei care nu au copii sau drepturi tăiate pentru cei cu mulți copii, făcuți pentru alocație. Că nu e normal să nu ai copii sau să ai prea mulți.

Dar, revenind, nu văd care e problema și de ce s-a isterizat toată țara asta, fix în precampanie electorală, pe o problemă care nu există. În Constituție, cea care se ocupă de drepturile și libertățile noastre ca și cetățeni ai României, scrie negru pe alb că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, iar Noul Cod civil stipulează clar că „prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie”.

Ați auzit până acum de vreo căsătorie între homosexuali în România? De ce trebuie să intervenim acolo unde există legislație clară?! De frică să nu modifice cineva, cândva, cumva Codul civil! Ați înnebunit?! Cine? Cine ar face asta? Dar tema e bună să prostim poporul, să-l facem să uite de ce-l doare cu adevărat și-i afectează viața.

Mai grav, majoritatea susține politicienii să bage șurubelnița în carburator fix în Constituție, care, noaptea minții, reglementează „Drepturi și libertăți”. Ce vrem noi să facem?! Să punem interdicții în Constituție? E clar, ne-a luat Dumnezeu și mintea pe care-o mai aveam.

Recapitulând, avem legi, nu au avut loc în România căsătorii între homosexuali și noi ne-am aprins pe tema aruncată de politicieni și biserici pe o problemă care nu există. Dar care nu a fost aleasă întâmplător. Implică mari mase de oameni și vor atrage voturile cei care se vor poziționa de partea majorității, recomandându-se ca fiind pro familia tradițională. Așa, și? Cu ce-mi schimbă poziția lor viața? Vom trăi mai bine dacă scriem bărbat și femeie în Constituție? Ce garanție am că nu trăiesc într-un stat dement în care politicienii, cu susținerea majorității, nu vor stabili alte „normalități”. Că toți ne dăm normali, dar luați fiecare în parte, nu știu câți intrăm în... standard. Personal, am trei copii, doi câini și două pisici și stau cu mama în casă. Vi se pare normal?! Sunt defectă, așa-i?

Mă revoltă de-a dreptul că Biserica Ortodoxă a participat la acest joc politic și a adunat masa de manevră. Știu tot jocul de imagine, dar refuz să-l expun public din respect pentru biserica din care fac parte. Dar mă doare cum au folosit trei milioane de susținători care în fața preotului sau în ușa bisericii nu au putut să spună că nu-i deranjează homosexualii cu nimic. Unii au semnat chiar revoltați, simțindu-se chiar atacați și în situația de a se apăra de gay și lesbiene. Astăzi ridică și tonul în fața celor toleranți, care au curajul de a spune că nu-i deranjează cu nimic, că nu sunt curioși ce face fiecare în intimitate, că e fix problema lor și că nu are rost să ne agităm că nu s-a căsătorit încă niciun cuplu homosexual în România. Pe Facebook își iau unii altora prieteniile, în funcție de gradul de toleranță la părerile unora sau altora. Ce-ați pățit? De la ce v-ați aprins așa? Cine v-a atacat și când? 

Iar Biserica Ortodoxă, înainte de a strânge semnături anti-homosexualitate, aș vrea să se implice în campanii sociale și să scoată din sărăcie familiile tradițional sărace, în care nevestele sunt bătute și copiii stau zile în șir în frig și flămânzi. Iar bisericilor penticostale, care s-au alăturat și ele acestei campanii, aș vrea doar să le amintesc că înainte de '90 erau stigmatizați ca și minoritatea homosexuală astăzi și că încurajând acum așa ceva se pot trezi cu surpriza ca peste câțiva ani să fie interziși prin constituție. În România există o majoritate de religie ortodoxă căreia i se poate părea normal să nu fi de altă religie. Întotdeauna când vorbim de o minoritate există și o majoritate care poate să nu mai fie de acord cu ea dacă prinde un val populist. Mi-ați răspunde că nu s-ar putea așa ceva, că nu există o astfel de problemă, nu?! Vă răspund că n-a existat nici cu comunitățile LGBT. Dar a fost creată. Fals.

M-au marcat cei 10.000 de oameni strânși la Oradea într-o demonstrație pro familia tradițională. Pentru o problemă care nu există, dar sună bine, ați ieșit în stradă. Dar pentru a cere dreptate pentru un copil care a murit în chinuri în spitale, dintr-o familie tradițională, nu ați ieși atâția.

Altele sunt adevăratele probleme în România care ne omoară și ne agresează familiile tradiționale. Și pe care astăzi nu le vedeți că v-au aruncat politicienii praf în ochi. N-au mai putut cu pui și găleți și v-au prostit cu altceva, că s-a împlinit sorocul, cei patru ani la care vă lăsați prostiți de ei. Momentul în care vă spun ce vreți să auziți și nu vă spun cum vor să vă schimbe viața în viitorul apropiat, ce planuri au, ce soluții au la problemele reale pe care le aveți.

Să nu vă mirați dacă rămâneți în familia tradițională pe care ați cerut-o și constatați peste patru ani că nimic din ceea ce vă interesa cu adevărat pentru viitorul vostru nu s-a rezolvat. Nu ați cerut. Ați fost interesați doar să nu vă atace homosexualii familiile. Nu că ar fi fost vreun atac, dar, așa, preventiv, de dragul principiilor și al valorilor. 

9373 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro