Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  35 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Stimate cetățean, primar al municipiului Bistrița,

21/09/2013 17:19:17 Felicia SZUCS  
Vă scriu aceste rânduri să vă anunț că sunt bine, sănătoasă, ceea ce vă doresc și dumneavoastră! Am primit scrisoarea dvs. în care îmi vorbiți despre minunata Centură a Bistriței și vreau să vă spun că am citit-o cap-coadă. Cu toate semnele de punctuație incluse și cu semnătura dvs. la sfârșit. Vă întreb doar atât: mă credeți proastă?

Stimate cetățean, care vremelnic conduceți acest oraș! Vă spun de la început că semănăm în multe privințe: la fel ca dvs. am și eu orgoliile mele, la fel ca dvs. sunt percepută uneori ca fiind arogantă, la fel ca și dvs. îmi doresc să se întâmple lucruri frumoase în orașul în care coabităm. La fel ca și dvs. știu că un om informat deține puterea! Știu, ca și dvs. de altfel, că adevărul se poate spune în multe feluri, iar cea mai bună minciună e aceea care conține peste 50% adevăr în enunțul ei. Știu, ca și dvs., că oamenii ținuți în ignoranță sunt cel mai ușor de manipulat. Și cred că știm amândoi, e drept că de pe alte poziții și cu interese diferite, cum să aplicăm tehnicile de manipulare. Singura diferență majoră dintre noi doi e că eu îmi exersez cunoștințele în materie de manipulare pe banii mei,  iar dvs. o faceți tot pe banii mei, ca și cetățean contribuabil al acestui municipiu. Niciodată nu mi-am exprimat poziția public vi-a-vis de prestația dvs. ca primar, niciodată nu v-am contestat public proiectele, m-am bucurat de fiecare dată când am văzut că faceți ceva pentru acest oraș, chiar dacă nu mi-a convenit întotdeauna modul în care s-a ajuns la a face acel ceva. Dar acum, îmi rezerv dreptul de a vă spune, asumat, că nu vreau să mă luați de proastă, pe banii mei! Și aici fac vorbire strict despre minunata scrisoare pe care mi-ați trimis-o, fără destinatar, prin care îmi cereți să votez cum vreți dvs. la referendumul de peste o săptămână.

Punctual. Unu: dacă sunteți un om corect, așa cum vă pretindeți și așa cum sunteți perceput de multă lume, de ce nu ați prezentat în scrisoare toate variantele de construcție a centurii, cu argumente pro și contra? Edilul Bistriței avea această obligație de imparțialitate, dacă tot ați trimis scrisoarea cu antetul Primăriei municipiului, pentru că cei mai mulți dintre destinatarii anonimi ai acesteia habar nu au ce și cum stau lucrurile. Dacă ați trimis scrisoarea în calitate de simplu cetățean cu opinie clară pe subiect, de ce ați făcut-o pe banii mei? Și de ce ați semnat-o ca primar și v-ați folosit de însemnele municipalității? Știu că nu costă mult câteva topuri de hârtie, un tuș de imprimantă și o oră de muncă a celui care a redactat-o și câteva ale celor care mi-au adus-o la cutia poștală. Dar toate sunt pe banii mei! Vedeți că nici măcar nu mă obosesc să vă întreb de ce la referendum nu am de ales între variante, ci doar de bifat cu da sau nu la cea a dvs.!

Doi: de ce folosiți pe post de adevăr absolut un vis sau o speranță personală a dvs. și nicidecum o realitate?  Citez din scrisoarea dvs. : ”Construcția Variantei Ocolitoare Bistrița-Sud, cu o finanțare de 174 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare și de la bugetul de stat, reprezintă cea mai mare investiție de care a beneficiat vreodată orașul nostru”. Să continui? Prefer să fac analiză pe text strict acestui paragraf: de ce dați ca o certitudine un proiect care încă nu este nici măcar elaborat cap-coadă, darmite să fie trimis spre finanțare sau, așa cum dvs. mă faceți să cred, cu banii deja  în cont. Că, întâmplător sau nu, știu să fac diferența între cuvintele idee, proiect, cerere de finanțare, finanțabil și finanțat. De ce apelați la trucuri ieftine? Că asta nici macar manipulare nu se poate numi! Și nici adevăr prin omisiune! Spuneți cu exactitate cifre, finanțatori. Este un proiect deja trecut prin furcile caudine ale evaluărilor și noi habar nu avem? Eu spun că nu. Și știu că știți că am dreptate! Pentru că nu există studii de fezabilitate concrete, nu există un proiect tehnic definitiv, nu există un buget final. Iar dacă ați comandat, fără știrea mea, pe banii mei, realizarea unora strict doar pentru a vă justifica visul, fără ca celelate variante de construcție să beneficieze de același tratament, eu cum pot să știu că ceea ce îmi propuneți dvs. e cel mai bun? Mă credeți incapabilă să discern? De ce aș fi atunci în măsură să votez cumva la referendum? Doar pentru că mă ajutați dvs. și îmi spuneți cum? A-propos! Dumneavoastră aveți certitudinea rațională că aceasta e cea mai bună variantă, dacă pe celelate nici nu v-ați obosit să le studiați?

A, și încă ceva! De unde aveți convingerea că europenii, pe care dvs.  îi dați ca finanțatori siguri ai proiectului, fără voia lor și fără semnăturile lor pe vreun document referitor la centura Bistriței, vor trece la evaluare visul dvs.? E drept că și mie mi-ar plăcea ca cineva să-mi finanțeze tot ce visez eu că vreau să fac! Iar dacă, presupunând prin absurd, există deja banii în contul acestui vis al dvs., la ce mă mai chemați să vi-l votez?

Trei: pentru a rămâne în sfera adevărurilor rostite cu voce tare, de ce spuneți că Ministerul Transporturilor, prin CNADNR, a pus cu degetul pe varianta dvs. de centură? Poate o fi spus că e acceptabilă, dar la costurile prognozate de dvs. inițial, nicidecum la un preț aproape triplu de realizare la cât s-a ajuns acum! Iar Ministerul, știu sigur, nu a decis nimic!

Patru: vă spun sincer că mă amuz teribil când citesc următoarea frază din scrisoarea dvs. ”Vom avea o legătură rutieră optimă îmtre Parcul Industrial Bistrița Sud și Complexul de Agrement Wonderland.” Stimate cetățean primar al municipiului Bistrița! Între ce și ce se va face legătura? Iar aici închei! Că nu mai am nimic de spus! Mă duc să visez! Pe banii mei!

FOTO: Ionică Scridon

7021 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro