Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  79 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Știe cineva ce obligații au asistații social?! Că văd numai drepturi și avantaje

10/01/2016 12:15:24 Claudia ANDRON  
Au dreptul la bani nemunciți, au dreptul la locuințe noi de care să-și bată joc, au dreptul la ambulanţă folosită pe post de taxi deși neam de neamul lor n-a cotizat veci la sănătate, au dreptul la protecție socială, personală... Doar școala nu le place dintre toate serviciile gratuite. M-am săturat de drepturile lor! Ceva obligații au?!

Vai ce mi s-a acrit de asistații social! Rău de tot! Nu-i mai suport, nu le mai suport obrăznicia și nesimțirea. E destul! E mai mult decât pot să suport! Sunt un om bun, dar nu prost și nu prostul unora ca ei!

Când a ars ultimul etaj al blocului din Viișoara întâi m-am revoltat că au ajuns să dea și foc blocului după ce l-au distrus de la temelie. Apoi m-am revoltat că trei copii, ai oricui ar fi fost ei, stăteau de Crăciun singuri, flămânzi și în frig. Incredibil. Dar în lumea lor e normal. Mai apoi m-au lăsat nervii de-a dreptul când am aflat de la reporteri că defavorizații”, nemaipomenit de obraznici și agresivi, au făcut scandal că primarul nu a folosit materiale bune când le-a făcut blocul și de aia a luat foc, încheind cu amenințarea că dorm în fața casei primarului dacă nu le dă locuințe noi. Auzi tupeu și obrăznicie! Acum citesc în Bistrițeanul.ro că primarul a rezolvat gălăgia și intrarea din fața casei, le-a oferit locuințe până le repară pe cele distruse.

Care cetățean plătitor de taxe și impozite către primărie și stat în orașul ăsta mai are pretenții și mofturi care devin subit priorități ale primarului?!

Cu ce sunt superiori acești cetățeni care n-au plătit veci taxe și impozite către bugetul local sau cel de stat să fie TOATE instituțiile de stat la cheremul lor?!

Ei sunt cetățeni români și au drepturi - înțeleg. De ce mai mari ca un plătitor de taxe – asta nu înțeleg. Ce face diferența?! Gălăgia și obrăznicia?! Nu-mi explic logica care te-a făcut pe tine – stat-  să-i faci pe acești cetățeni unii de rang superior, deși nu dau nimic înapoi societății doar obrăznicie și violență verbală și fizică.

Când vorbesc de acești asistați social mai mult decât favorizați ai sistemului” am în față, de exemplu, cazul Angelei Fiț, citește aici: TRIST: Află drama unei mame cu trei fetițe eleve la Arte care nu merită de 9 ani o locuință de la Primăria Bistrița

Femeia asta a lucrat toată viața, și-a crescut prin muncă cinstită copiii, a plătit taxe și impozite, din salariu, statului, dar timp de 9 ani nu a primit din partea Primăriei Bistrița o locuință.

În tot acest timp, avem zeci, poate sute de cetățeni în blocurile sociale din Viișoara și Subcetate care nu au plătit niciodată taxe și impozite statului din munca prestată cinstit, dar sunt marii beneficiari obraznici a tot ce îți poate da statul moca: locuință, bani nemunciți (ajutor social), mâncare (de la cantina primăriei), asistență medicală la un simplu apel. Aici aș vrea să mă opresc puțin. Nu o dată și nu de două ori i-am auzit pe cei din serviciile de urgență descriind scene absolut revoltătoare în care astfel de persoane cheamă ambulanța pe post de taxi. Ajunși la spital se fac nevăzuți că doar nu aveau nicio urgență, dar vroiau să ajungă în oraș. Alții indică cadrului medical chemat la caz exact ce medicament să le administreze, amenințând că în caz contrar vor suna la 112 toată noaptea.

Cine sunt indivizii ăștia de fac legea?! De ce și cu ce drept îi lăsăm să-și bată joc de oamenii școliți, de cei cinstiți, de noi, de toți?! Cine și ce ni-i face superiori?! Și până când?!

Primesc cu destulă ușurință locuințe sociale de care pur și simplu își bat joc, în loc să aprecieze darul primit, la care alții nu au parte o viață, deși muncesc cinstit și plătesc taxe statului. Sunt medici în Bistrița care stau în camere umile, de cămin. Sunt în slujba statului, plătesc taxe și impozite și, paradoxal, sunt inferiori acestor obraznici cărora dintre toate gratuitățile oferite de stat, doar școala nu le place.  

Sunt de acord să-i ajutăm pe cei necăjiți, dar nu voi accepta niciodată ca aceștia să-și bată joc de darul primit. Au distrus blocurile pe dinăuntru și pe dinafară. Mulți nu mai au centralele puse pe banii primăriei. Și mai mulți nu au utilități, așa că nu e greu de imaginat dezastrul din interior și focarul de infecție format acolo.

Nu vi se pare că sistemul ăsta social e defect? Și defect rău?!

Cumva, politicul a aranjat să le dea locuințe la marginea orașului, bani și mâncare să tacă din gură, să nu deranjeze și să voteze când trebuie. La ce clasă politică avem, fără să-și fi dat seama, încurajează perpetuarea lor în mizerie și (in)cultura lor. Utili doar la vot și atât. Rebeli și gălăgioși când e vorba de drepturi, răniți” și neputincioși când e vorba de muncă.

Oare câți dintre asistații social de la Viișoara și din Subcetate au lucrat vreodată?!

Și să nu-mi spună că nu-i angajează nimeni, că e nevoie de forță de muncă necalificată în orașul ăsta la greu. Carte multă nu se cere, doar putere - dacă mă-nțelegeți... Nu o dată, mulți dintre noi, propunându-le muncă contra cost celor veniți să ne ceară bani, ne-am trezit că ne-au refuzat, rânjind superior. Munca nu e pentru ei, ei fac bani ușor. Numai stau/există și fac bani. Nu ar mătura o curte pentru bani, dar să dea din gură pentru un leu sunt în stare 10 minute fără pauză.  

Am tot închis ochii, ne-am făcut că nu-i vedem și când ne-am trezit sunt tot mai mulți și mai obraznici. Și au drepturi. Pe care le cunosc mai bine decât cititul. Știu, de exemplu, că dacă nu lucrează au dreptul la locuință socială. Veci nu va lucra niciunul! Știu că au dreptul la asistență medicală de urgență chiar dacă n-a lucrat neam de neamul lor! Știu că orice apel la 112 trebuie soluționat! Știu că viața fără muncă e chiar frumoasă! Știu că nu e o zi în care să nu dea de câțiva miloși care să le dea bani să trăiască bine din cerșit. Mai bine decât ar munci. Astăzi îmi povestea o doamnă, factor poștal, cum o tânără cerșetoare cu doi copii de prin zona Prefecturii făcea într-o zi câteva sute de lei și ZILNIC îi trimitea bărbatului din închisoare 150 de lei. Câți dintre voi vă permiteți să alocați zilnic 150 de lei pentru diverse cheltuieli?! Eu NU! Ei DA!

Proștii nu sunt ei! Proștii suntem noi. Și cei care au făcut regulile după care să dea o casă unui bișnițar care vine să-și ia cheile de la locuința socială după ce numără superior dintr-un teanc de bani 4.000 de lei să-și achite restanțele către primărie la chirie ca să ia cheile de la locuința nouă.

Vreau reguli clare și obligații pentru ei.

Vreau să primească ajutor social NUMAI dacă prestează muncă în folosul comunității. Să stea în locuință socială NUMAI dacă o îngrijesc ca pe ochii din cap și nu-și bat joc de ea, își plătesc chiria și utilitățile. Servicii medicale gratuite NUMAI dacă nu-și bat joc de medicii și asistentele pe care-i cheamă în miezul nopții. Și să plătească dacă și-au permis să cheme ambulanța pe post de taxi. Cum?! Măcar muncă în folosul comunității. Să strângă gunoaie 8 ore pe zi timp de o lună sau să măture satul ori să curețe șanțurile.

În felul în care funcționează astăzi sistemul social nu o să-i convingem veci că munca e necesară. Ne vor râde în bot că numai proștii educați ca noi muncesc. Ei se descurcă și cu mai puțin și trăiesc bine. Nu au o medie de viață lungă, dar cât trăiesc e trai, nenică, pe banii noștri! Mânâncă gratis și dacă nu - ieftin, muzica duduie de la 8 dimineața în casele lor, băutură ieftină este, iar dacă-i doare burta - se rezolvă - sună la 112.

În Bistrița au distrus” viața liniștită din două cartiere: Viișoara și Subcetate. Dacă primarul sau consilierii locali ar avea curiozitatea să asculte ce probleme sunt acolo cred că și-ar da seama că e imperios necesar să deschidă două posturi de Poliție Locală în aceste cartiere. Cineva din partea primăriei ar trebui să știe permanent tot ce fac, să-i pună la punct, să știe de frica” cuiva, să nu-și mai permită să-și bată joc și să-i terorizeze pe cetățenii onești care locuiesc în cele două cartiere. Legea e pentru toți. Și pentru noi, și pentru ei.

Și dacă nu avem legi și reguli să le facă primarul, consilierii locali și parlamentarii. Că de aia v-am ales, nu să vă premiem cu indemnizații lunare. ACUM avem nevoie de deșteptăciunea și creativitatea voastră în a face reguli! Și nu uitați: par ei mulți. Dar la vot, noi, cei educați și umiliți astăzi de obrăznicia lor, suntem mai mulți! Și chiar vom ști unde să punem ștampila!

Cu ăștia sunt două variante dacă-i lăsăm să cunoască foamea: ori se apucă de lucru, ori devin infractori. Pentru a doua variantă cred că există poliție și am suficientă încredere în instituția asta și în justiție. Iar dacă vor ajunge după gratii, linștiți! Beciul domnesc e pentru toți. Ce mi-e prețul la un apartament nou de care să-și bată joc sau o celulă cu câteva paturi? Aceleași condiții, libertatea diferă. Mai bine bani pentru închisori (și muncă obligatorie - dacă se poate) decât bani și să mă și insulte pe stradă sau să-mi agreseze verbal sau fizic copilul.

Cât despre procreerea speciei făcută în scop material (alocații, cerșit, etc.) propun legi aspre și copiii batjocoriți și cărora voit li se taie șansa la educație (singura lor salvare) să fie luați și plasați acolo unde le este bine, de Crăciun au căldură și mâncare și dimineața merg la școală, iar odată ajunși mari știu că trebuie să muncească pentru a trăi cinstit. În câțiva ani se vor plictisi să facă copii statului. Vor căuta singuri metode contraceptive.

Aștept propuneri pe adresa redacției – redactia@bistriteanul.ro - de la viitorii candidați la primărie și consiliul local și de la cei care se vor parlamentari după 2016.

Avem o problemă, maaare de tot, să vedem cu ce soluții veniți! O votăm pe cea mai bună! Acum să vă văd, că la depus candidaturi sunteți buni de tot.

8060 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro