Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  49 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Sper că NU ați semnat petiția!

06/07/2016 16:26:22 Ana ȘTEFĂNEL  
Colegiul Național „Liviu Rebreanu", Colegiul Național „Andrei Mureșanu", Colegiul Național „George Coșbuc". Sunt doar câteva dintre liceele din Bistrița-Năsăud de renume, licee care au dat oameni de geniu într-o multitudine de domenii. Sunt extrem de mândră de școlile noastre, așa că sper că nu ați semnat petiția.

12 ani de școală, da? Bifat! Patru ani de liceu, sute de ore de Limba și literatura română - bifat. Multe dintre aceste ore au fost dedicate studiului pentru ca elevii să cunoască diferența dintre un roman și o nuvelă, dintre sensul unor cuvinte, dintre o acțiune de bun-simț și una josnică.

Nu, nu e prea dur cuvântul. Mi se pare de-a dreptul josnic ca după 12 de ani de școală să ai tupeul să ceri să îți fie punctată o lucrare în care tu nu ai abordat subiectul potrivit, așa cum s-a întâmplat în urma probei scrise de Bacalaureat la Limba și literatura română. De ce? Cum îți permiți tu, ca elev (sau ca părinte, din câte am observat) să ceri efectiv să îți fie recunoscut un răspuns care nu are nimic de-a face cu cerința?

Sau și mai rău. Cum poți pretinde așa ceva în loc să îți recunoști greșeala? Să vorbim punctual. Ai stat 12 ani în școală - cu bune, cu rele. Ai știut de la început că la finalul acestei „serii" vei da un examen, mai greu sau mai ușor, în funcție de câte cunoștințe ai reușit să acumulezi. Te-ai prezentat la acest examen și ai dat cu bâta în baltă, ai gafat-o la scară mare, nu ai fost capabil nici măcar să „pălești" subiectul bun. Nimic de condamnat până acum. Sunt elevi conștiincioși, elevi silitori și elevi mai puțin dedicați învățăturii. Nu vă arată nimeni cu degetul - e strict problema voastră ce planuri de viitor aveți și cât de importantă credeți că e școala în acel viitor. 

Dar, e de condamnat că vă luați nasul la purtare. Nu ați știut că Moromeții NU e roman din perioada interbelică. Ok, putem trece și peste asta la gândul că, măcar, ați știut să explicați o figură de stil sau să despărțiți trei cuvinte în silabe și nu ați pus virgulă între subiect și predicat. Nu putem trece peste gestul nesimțit pe care l-ați făcut susținuți, probabil, de părinții voștri care au fost de-a dreptul inconștienți dacă v-au sprijinit în demersul vostru. Să semnați o petiție în care să cereți să vă fie acordat un punctaj pe care nu îl meritați este de-a dreptul un gest lipsit de orice scrupule, v-ați călcat în picioare orice principiu (în caz că aveați așa ceva).

Pretindeți ca lucrarea voastră complet greșită să fie evaluată la același nivel cu lucrarea unei colege sau a unui coleg care a știut să răspundă corect la cerința respectivă. Unde este normalitatea în acest lucru? Unde este corectitudinea? Cum ați vrea voi să fie răsplătiți colegii voștri care au avut examene mai bune decât ale voastre? Cu siguranță nici măcar nu v-ați gândit la asta și dacă v-ați gândit - cu atât mai grav.

Cam așa sună petiția elevilor, iar motivele principale pentru care au făcut-o sunt... „niște chestii":

Morometii la subiectul 3 la bac

Aceasta petitie a fost creata pentru a se lua in considerare si romanul ''Morometii'' la subiectul 3 la bac , deoarece actiunea romanului este interbelica chiar daca romanul a aparut in perioadaa postbelica , multi dintre noi ne-am gandit ca este corect sa scriem Morometii doar din aceasta cauza... si nu e chestia ca nu am invatat cei care am scris romanul Morometii , ci probabil din cauza emotiilor si altor chestii care ne-au pus piedica.. Daca insultati in aceasta petitie , nu arata decat , ''buna crestere'' pe care voi o aveti . ! Sustinem Morometii pentru subiectul 3 la bac !!!!!"

(După cum sună acest text, bănuiesc că nici la textul argumentativ nu ați luat cine știe ce punctaj.)

Cum spuneam, avem niște școli excelente în județ și sper - eu și alții ca mine - că niciun elev bistrițean nu a îndrăznit să își pună semnătura pe o petiție care cere o evaluare total incorectă și falsă a examenului de Bacalaureat.

Revista Kamikaze a scos o glumă bună, bună - dar, din păcate, adevărată - : „Nilă, scoală, mă, că ai apărut în romanu' interbelic!"

 

18073 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro