Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Ovidiu Cretu, Zilele Bistritei si bistritenii

19/07/2010 21:31:26 Claudia ANDRON  
Organizarea Zilelor Bistritei din acest an a fost cea mai buna de pana acum. Au fost si puncte slabe, dar directia in care se merge este una buna-zic eu. Ar mai fi mici detalii de pus la punct,iar discutiile legate de locatia din Heidenfeld nu-si au rostul cat timp primar este Ovidiu Cretu.E un om care isi asuma fiecare decizie, oricat ati carcoti.

Pentru cei care nu-si mai amintesc, Ovidiu Cretu a ajuns primarul Bistritei in iunie 2008, cu putin timp inainte de editia Zilelor Bistritei din acel an. Daca ati uitat editia 2008, va reamintesc numai ca pe spatiul verde din fata bisericii de la Coroana erau intinse corturi. La cum il cunosc eu pe Ovidiu Cretu, cred ca si-a jurat ca asa ceva nu se va mai repeta. Si s-a tinut de cuvant. Stati linistiti, puteti urla si injura cat vreti pe forumuri, cat timp Ovidiu Cretu va fi primarul Bistritei nu veti mai vedea satrele intinse pe spatiile verzi din centrul orasului.

Sincer, nu mai vreau sa-mi amintesc de editiile Zilelor din centrul orasului. Ceva mai infect si mai decadent nici ca se putea. Vasile Moldovan, fostul primar, nu a avut puterea sa gaseasca solutii pentru debandada si oscila cu locatiile intre Decebal si Centrul Vechi, nimerind prost si nemultumind mii de bistriteni de fiecare data.

Cred ca solutia lui Ovidiu Cretu de a muta tarabele in Heidenfeld e cea mai buna. Si nu e, asa cum zic unii in comentarii, o discriminare, lumea buna in centru si restul la periferie. Cred ca e o reasezare a ceea ce ne place in locul potrivit.

Balciul isi are farmecul lui, dar nu cred ca locatia potrivita e in mijlocul orasului.

Am fost aseara in Heidenfeld si mi-am intarit inca o data convingerea ca acele tarabe nu au ce cauta in mijlocul orasului. Mi-a placut foarte mult organizarea accesului. Politistii de la circulatie te ajutau sa intri in zona, iar cei comunitari te dirijau spre locurile de parcare. Iar ideea de a face iesirea din zona pe ruta ocolitoare pentru a nu ingreuna traficul la iesirea pe drumul national mi s-a parut geniala.

Cu o seara inainte am fost la concertul tenorilor. M-am plimbat cel putin 2 ore printre miile de oameni care erau pe Pietonal. Nu s-a dat nimeni de mine. Nu a hahait sau ragait nimeni in urechile mele. Lume distinsa, eleganta, civilizata, se bucura de spectacolul de acolo. Ceea ce am remarcat imediat a fost ca s-a shimbat publicul de la Zilele Bistritei de pe Pietonal. Erau oameni pe care nu-i vazusem pana atunci la Zilele Bistritei si care, cred, alta data nici nu veneau. Acum si-au gasit si ei locul la acest eveniment. Iar pentru asta trebuie sa-l felicit pe primar. A dat sansa si acestor oameni sa-si gaseasca locul la zilele orasului.

La puncte bune as mai adauga inaugurarea aerodromului si sansa de a oferi bistritenilor zboruri deasupra orasului. Ceva inedit si foarte bine venit...

Totusi, organizarea a avut si punctele ei slabe. Unul ar fi balbaiala din program. Pe afise nu erau trecute decat doua zile de manifestari, iar pe programul detaliat apareau manifestari pentru trei zile.

Programul artistic mi s-a parut cam slabut si cam scump pentru cele 700 de milioane, cu cat am inteles ca s-au platit prestatiile artistice. In plus, pe Pietonal au fost perioade moarte in timpul zilei, care cred ca puteau fi exploatate mai bine si pe gustul tuturor.

De exemplu, as propune ca la editiile viitoare sa se organizeze un targ al mesterilor populari (care au lipsit cu desavarsire in acest an), ma gandesc pe vechiul loc in care se organizau targuri in oras, intre Sugalete si intrarea pe Pietonal. Cred ca ar fi foarte potrivit si un targ cu produse ecologice, de genul celor cum organizeaza permanent Muzeul Taranului din Bucuresti. Iar pentru a evita musafirii nepoftiti, as face invitatiile nominal, pe mesteri si producatori, exact cum face Florin Sasarman la Serbarile Bistritei Medievale.

Nu mi s-a parut Heidenfeld-ul locul potrivit pentru spectacolele folclorice. Cred ca locul unui spectacol folcloric de inalta clasa era pe Pietonal. In Heidenfeld locurile sunt putine pentru spectatori, iar muzica de pe scena interfera puternic cu strigatele de la carusele si muzica lui Guta de pe terase.  

Am remarcat si lipsa competitiilor sportive. Miscarea trebuie incurajata chiar si in cazul unui astfel de eveniment si cred ca ar fi o buna ocazie sa-i cunoastem pe cei mai buni sportivi din oras. De asemenea, as incuraja competitiile pe grupe de varste si i-as provoca pe toti bistritenii sa participe.

Impresii asupra evenimentului, idei si propuneri astept si din partea voastra, a bistritenilor care ne cititi...

Iar daca vreti ca ceea ce spuneti sa fie luat in seama de primar la editiile viitoare, argumentati. Faceti o critica constructiva. Nu injurati doar ca sa va descarcati nervii. O opinie argumentata va fi mai repede luata in seama decat o insulta fara logica.

7732 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro