Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  45 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Incompetența și corupția ucid mai departe. Zi de zi. În ciuda tragediei de la Colectiv ...

30/10/2016 17:14:59 Claudia ANDRON  
Un an de la #colectiv, de la ziua în care mă uitam la știri și mintea nu putea să accepte că s-ar putea întâmpla așa ceva. Jur, am crezut că m-am trezit din somn și visez, că nu poate exista așa ceva...

Naivă de felul meu, am crezut apoi că atâta durere ne va ajuta să schimbăm ceva. Nu se poate să nu se schimbe nimic. Imposibil! îmi ziceam, încercând să mă încurajez singură.

După un an, îmi dau seama că s-a schimbat doar imaginea asupra statului. Au curs dovezile despre cât este de putred. Şi este groaznic de putred... Și constatăm. Și tot constatăm. Nu există dosare pentru corupție după un an? Dar pentru incompetență?

Aş vrea să-l văd pe primul cetăţean care plătește în țara asta pentru că și-a asumat, cel mai probabil în urma unui act de corupție, o funcție căreia nu-i poate face față...! Atunci când va plăti crunt primul pentru că din prostia lui oamenii mor în chinuri, atunci poate se va instaura şi frica de a mai accepta funcții negociate pe acte de corupție.

Sunt pline instituțiile de incompetenți. Uitați-vă numai în școli câți profesori slabi ne educă copiii. Sau câți funcționari semi-retarzi încurcă lumea în acte. La noi, în sistemul de stat, prostia este recompensată cu funcții și nimeni nu le cere să plătească pentru greșeli.

Trist. Au murit în chinuri, degeaba, și nu am învățat nimic din durerea asta. Spitalul de arşi din capitală, în care s-au băgat milioane de euro în dotări, este cunoscut astăzi ca fiind mai criminal decât acum un an. Ba nu pot ține sub control infecțiile şi le ascund, ba nu merg aparaturile sau nu are cine să le pună în funcțiune. Se poate mai mult?!

Se poate! Să ne ferească Dumnezeu de „ocazii”. Și de un cutremur serios. Pentru că abia atunci vom regreta amarnic că nu am dat cu ei de pământ și că, prin tăcerea noastră, am consimțit la haosul ăsta care ucide copii și oameni nevinovați în fiecare zi.

Avem exemple zilnice. Colectiv ne-a șocat pentru că au fost mulți, tineri, deodată. Dar dacă adunăm victimele „sistemului" din fiecare zi - vom avea parte de încă o porţie de „şoc și groază".

Acum, nu e cazul să vă imaginaţi că va face cineva o statistică, referitoare la cât și cum anume ne ucide statul. Dar o puteți face singuri, în fiecare zi, doar uitându-vă la știri. Urmărind accidentele... Vă reamintesc doar cel de pe pasarela din Beclean, când au murit doi copii și șoferul ambulanţei, doar pentru că un retard de șef de la drumuri nu a semnalizat lucrările. Câți oameni au ucis niște șanțuri prost proiectate și fără parapeți numai în Bistrița-Năsăud?! Zeci - vă spun eu. Dar când moartea din cauza incompetenței ne ia pe sărite, nu se vede atât de tare...

6738 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro