Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  65 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Domnule primar Crețu, ați ratat șansa de a tăcea și de a fi înțelept! În Bistrița Europeană, nu în Bangladesh...

23/02/2016 12:55:02 Claudia ANDRON  
Mii de părinți din muncipiul Bistrița plătesc de ani de zile, din buzunar, paza în școli. Iar azi trăim ziua în care primarul Bistriței ne spune sfidător că nu suntem în Bangladesh și că, decât să plătească primăria paznicii, mai bine îi scoatem din școli. Nici primăria nu-i în Bangladesh, nu?! Voi de ce aveți pază?! Dar Poliția Locală?!

Primarul Ovidiu Crețu s-a instalat aseară în fața camerelor de la As Tv, acolo unde comunicarea e unilaterală, zice fix ce vrea și nu-l poate opri nimeni. Și a început să vorbească. Multe. Vrute și nevrute. Bune și rele. Printre altele, a abordat subiectul pazei în școli, căruia i-a dedicat un timp destul de generos, dovadă că îl frământă subiectul, nu-i dezinteresat așa cum părea la dezbaterea publică pe proiectul de buget, unde a ignorat pur și simplu să răspundă la această întrebare la care, ca mulți alți părinţi din oraș, așteptam cu interes poziția domniei sale.

„Ni se cere să păzim școlile pentru ca în sălile de clasă sau în curtea școlii lucrurile să se petreacă normal. (...) Școala nu este o pușcărie, elevii nu sunt infractori. Că unii au mai multă energie și ar trebui probabil să facă mai mult sport este adevărat, probabil că apar și probleme între ei, dar să nu dramatizăm, să nu schimbăm lucrurile. (...) Cred că școlile bistrițene sunt școli foarte bune, cred că paznicii înarmați cu bastoane nu își au locul acolo. Am scos sârma ghimpată de peste tot unde am văzut-o în oraș. Trebuie să avem camere de luat vederi, eu cred că ar trebui să mergem pe varianta europeană, nu pe varianta din Bangladesh” - a spus primarul aseară la As TV.  

Domnu' primar, dacă tăceați, filozof rămâneați!

Mai ales că sunteți și în campanie electorală și v-ați pus în cap cu afirmația asta câteva mii de părinți. Părinți care ASTĂZI plătesc această pază!

Și nu, nu suntem în Bangladesh, suntem în România, unde plătim taxe și impozite din care să-și ia camarila politică salarii și comisioane. Ba, generoși și proști cum suntem, mai dăm din buzunar încă 20 de lei/semestru/copil ca să-l știm în siguranță la școală. Pentru mine e puțin, dar pentru mulți părinți e mult. Plătim din buzunar paza pentru că onor clasa politică din care faceți parte de după Revoluție încoace a redus personalul auxiliar din școli încât la ora asta nu sunt nici femei de serviciu suficiente, darămite paznici. Și în perioada comunistă în școli era pază, zi și noapte. Acum este numai dacă scot părinții bani din buzunar.

Și nu ne este frică de conflictele între elevi, cum greșit traduceți temerea părinților și a profesorilor. Ci de cei care pot veni din afara școlii, iar cazuri au fost destule de-a lungul vremii. Copii mai mari care le iau celor mici taxă de protecție, care-i amenință și-i bat la ieșirea de la școală sau care intră peste profesori în clase. Nu ați mai auzit de astfel de cazuri, nu?! Știți de ce?! Pentru că PLĂTESC PĂRINȚII paza. ASTĂZI părinții plătesc ce ar trebui să plătească statul - în cazul de față primăria.

Și folosindu-vă raționamentul, Primăria Bistrița este în Bangladesh dacă are pază?! Nu-i tot în Bistrița Europeană?! Doar nu vă păzesc ca să nu vă bateți între voi - cum suspectați că fac elevii cărora le-ar trebui pază. Doar nu vă păzesc pentru că aţi fi infractori, nu-i aşa...?!?

Dar Poliția Locală Bistrița de ce și-a angajat firmă de pază?! Și ei se bat între ei?! Doar nu suntem în Bangladesh.

Nu cumva păziți prin servicii de pază niște clădiri, nişte bunuri și siguranța unor oameni?!

Dacă sunt copii să-i lăsăm în paza îngerașilor?!

Și voi, cu păcatele voastre, trebuie să fiți păziți de paznici cu bastoane, spray-uri paralizante, ba chiar și arme... Fi-v-ar gândirea să vă fie...

Sunt, alături de Asociația Bistrița Civică, inițiator al acestui proiect, în calitate de președinte al Asociației de Părinți „Lucian Blaga” din Bistrița. Ați lăsat aseară să se înțeleagă că acest proiect ar fi unul cu miză electorală și înțeleg acum că de-asta nu-l susțineți. Constat că vă duce gândul la mize politice, dar la un raționament simplu, că mii de bistrițeni care v-au votat își doresc asta, nu v-ați gândit. Repet, ca să înțelegeți: în majoritatea școlilor din Bistrița există pază și aceasta este plătită ASTĂZI de mii de părinți din oraș. Este o stare de fapt. Nu o dorință.

Eu, Claudia ANDRON, nu gândesc politic, ca și dumneavoastră. Și dacă vă urăsc din tot sufletul și cu toată puterea pentru ceva pe TOȚI politicienii din țara asta este pentru faptul că nu stați să ascultați și apoi să judecați dacă un proiect, fie și al unui adversar politic, este bun. Așa faceți și în Consiliul Local și nu de azi, de ieri. Dar nu numai dumneavoastră. Și adversarii politici procedează la fel. PNL nu votează X proiect că ar ridica cota PSD și, invers, consilierii PSD nu ar vota nici picurați cu ceară proiectul PNL, chiar dacă ar fi bun, ca să nu se laude ăia că ei au făcut-o.

Consiliul Local ar trebui să fie un sfat al înțelepților orașului. Este de fapt un loc de trântă al orgoliilor politice. Și pierdem toți. Și voi. Și noi. Interesul nostru, al bistrițenilor, nu mai rezistă în fața orgoliului vostru. De ce sunteți atât de limitați că toți vă dați umblați prin lume? În țările europene de care amintiți, așa se face cu interesul cetățeanului? Orgoliul politic își poate bate joc de cetățeni oricând?

Când a venit Florin Chereji la mine cu propunerea de a fi alături de el inițiator al acestui proiect, m-am alăturat bucuroasă. Ar fi fost culmea. Eu am fost părintele care în spațiul public am deschis acest subiect (citește mai multe aici: ISJ și Primăria Bistrița, nu știu cum o rezolvați, dar rezolvați-o! Problema „gardienilor” în școli)  și ar fi fost culmea să nu-l susțin.

Spre deosebire de dumneavoastră eu nu gândesc doar în orgolii politice. Am studiat cu atenție proiectul. De bun simț, redactat în interesul a mii de bistrițeni. Un proiect în care credeam înainte de a-l fi văzut scris. Recunosc că latura mea profesională nu m-a lăsat să nu mă gândesc la un interes politic al lui Florin Chereji și l-am întrebat dacă va candida la Primăria Bistrița. Mi-a răspuns că nu. Era și el conștient că nu are șanse să vă învingă la alegeri dintr-un tur.

Cu cine vă luptați domnule primar?! Cu un candidat de primar care nu candidează?! Chiar așa nesigur sunteți, încât vedeți pericole electorale și unde nu există?!

În cazul proiectului de față, de ce nu ați jucat inteligent politic și nu ați fost mai rapid cu câteva luni, când am lansat dezbaterea publică pe acest subiect? Să fi analizat atunci problema ridicată, cât de mulți sunt cei afectați și să fi venit dvs. cu un proiect de hotărâre...! Să nu fie alții acum cu proiectul scris și dumneavoastră în opoziție total aiurea, pe un proiect util și necesar prin care ați fi rezolvat o problemă care stresează an de an mii de părinți din Bistrița, cetățeni cu drept de vot – electoral vorbind acum, că tot vă interesează contextul.

Ați ales calea cea mai proastă, v-am mai spus eu, de parcă v-ar fi deocheat cineva (zici că v-ați propus să vă înfrângeți singur în campanie). Duceți în derizoriu, fix prin Bangladesh, o problemă reală a unei mase mari de bistrițeni și aveți o atitudine sfidătoare față de oamenii aceia care tac și îndură și plătesc din buzunar pentru siguranța copiilor. Deșteptați-vă odată, luați proiectul și puneți-l în dezbatere înainte de a avea presiunea unor liste cu mii de părinți care să vă oblige să faceți asta. Și lăsați naibii orgoliile, inclusiv politice!

Gândiți și pentru noi, nu numai ca voi – în nuanțe de orgoliu politic, fi-v-ar gândirea și politica să vă fie încă astăzi și mâine că nu se mai termină odată circul și prosteala politică în țara asta ca să vă puneți serios pe treabă!

7086 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro