Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  51 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: De ce a dezamagit Bodescu?

04/11/2010 11:23:59 Claudia ANDRON  
Pentru ca a dovedit ca nu poate. Nu a fost in stare sa faca fata unei functii atat de importante, desi la investirea ca si inspector sef al IPJ, tineretea sa, coroborata cu studiile si experienta, era privita ca un atu. Nu a fost sa fie asa, tineretea transformandu-se in infantilsm in anumite situatii.

Nu trebuie sa imi spuna nimeni cum a fost Bodescu ca inspector sef. Am avut nesansa sa cunosc personal modul in care si-a folosit functia pentru a-si rezolva niste probleme de orgoliu personal. Celor care au uitat, le reamintesc ca am fost cercetata, abuziv spun eu, de serviciul de Protectie Interna al IPJ BN, care se ocupa de cercetarea politistilor. Subcomisarul care ma cerceta vroia cu orice pret sa-i dau IP-urile unor comentarii postate pe ziar, banuind ca in spatele lor ar fi niste politisti. Degeaba am incercat sa-i conving pe toti cei implicati, Claudia Creta, Ioan Sidor Bodescu si subcomisarul Sebesteny, ca pentru a primi IP-uri trebuie sa actioneze ziarul in instanta, ca e de competenta instantei sa-mi ceara astfel de date daca intr-adevar acele comentarii erau calomnioase (parerea mea - erau rautacioase). Nu am avut cui explica ca doar dupa ce instanta va spune care comentarii sunt calomniatoare sau injurioase, daca judecatorul imi va cere datele de identificare ale celor care au postat comentarii, pot sa le transmit, si numai instantei. Ei au preferat “metodele specifice”, de intimidare, pe care eu le credeam apuse. Recunosc, am momente de naivitate maxima, in care alerg dupa curcubeu...

Ca si final al conflictului dintre Bistriteanul.ro si IPJ BN va spun doar ca Parchetul ne-a dat noua dreptate, am fost scosi de sub urmarirea penala pentru...favorizarea infractorului.

Imi amintesc cu greata de aceasta etapa a vietii mele. Si cu dezgust fata de ce pot face cei tineri, odata numiti in functii importante. Pana atunci, sustineam sus si tare ca tinerilor trebuie sa li se acorde sansa de a dovedi, de a arata ce performante poate obtine un manageriat modern. Bodescu m-a convins ca tineretea si studiile nu sunt suficiente pentru a dovedi intr-o functie. Mai e nevoie si de maturitate.

Timpul avea sa dovedeasca si mai mult ca tanarul inspector sef nu a fost in stare sa faca fata functiei. Am aflat, poate nu cu surprindere in ceea ce ma priveste, ca in randul politistilor bistriteni sunt traficanti si consumatori de droguri. Grav. Foarte grav. Au fost si alte abateri grave cu incalcari ale legii in randul politistilor din IJP. Unele au ramas doar zvonuri inca neconfirmate, altele au fost confirmate de anchete. Cert e ca s-a facut uniforma statului si institutia politiei de rusine la Bistrita, sub comanda celui mai tanar inspector sef din tara.

Unde mai pui ca ieri toata presa centrala titra si facea caterinca ca tinerii sefi ai IPJ BN au jucat poker pe zeci de mii de dolari reali, chiar de pe calculatoarele politiei. Cine va sterge aceasta rusine de pe obrazul politiei si mai ales de pe cel al politiei bistritene?!

Cand am aflat, m-a apucat un soi de revolta. Lucrez de la 18 ani. Niciodata, dar niciodata, nu am avut timp, cat am fost angajata sau de cand am afacerea mea, sa joc Solitaire, de exemplu. Cum naiba au avut timp de asa ceva? Ma gandeam ca sa fii inspector sef sau adjunct la Politie e ceva foarte solicitant, care nu-ti lasa timp nici sa dormi, trebuind sa fii tot timpul intr-o stare de veghe asupra respectarii legii. Uite ca nu-i asa.

Nu stiu cine va fi noul inspector sef al IPJ. Ca va fi seful de la Doi s-un sfert, un profesionist desavarsit, ca va fi Ovidiu Muresan, alt profesionist, Dan Baltag de la Crima Organizata ( un politist nascut pentru aceasta meserie si care a avut rezultate), ca va fi Olariu, cineva din Salaj, chiar nu ma intereseaza mai mult decat o stire.

Ca si cetatean, platitor de taxe si impozite, cer de la cel care va fi inspector sef doar respect. Fata de lege, fata de institutia Politiei, fata de cetateni, fata de functia pe care o va avea.

E nevoie de un bun profesionist, un politist adevarat, care sa readuca respectul si ordinea in IPJ BN.

Sper ca nu alerg din nou dupa curcubeu...

10500 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro