Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  91 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Cum v-ați bătut joc de un concert caritabil al Binelui și NU ați virat banii în contul Adrianei Buzan. Chiar nu aveți frică de Dumnezeu?

06/12/2016 15:57:45 Claudia ANDRON  
Atâta dezamăgire câtă am trăit astăzi nu am trăit într-o viață. De ce?! De ce v-ați bate joc de un om bolnav? De ce v-ați juca cu zilele lui? De ce ați lua de proști sute de oameni de bine din orașul ăsta? De ce vă spuneți oameni ai Domnului? Chiar nu vă e frică de Dumnezeu?

Crede și nu cerceta. Asta am făcut. Am crezut în bunele intenții ale preotului Tudor Mudure, președintele Tinerilor Ortodocși din Bistrița-Năsăud, și ale protopopului Bistriței - Alexandru Vidican, de a organiza un concert caritabil în cadrul căruia să se strângă bani pentru Adriana Buzan, tânăra de doar 35 de ani din Bistrița bolnavă de cancer, care își crește singură băiețelul de 10 ani. Orice leu adunat în plus îi dădea șansa să înceapă tratamentul mult visat într-o clinică din Turcia unde a ajuns pentru investigații după ce, în Bistrițeanul.ro, a apărut povestea sa și bistrițenii i-au întins o mână de ajutor.

Concertul a avut loc în 8 noiembrie 2016. Artiști, sportivi și oficialități i-au întins o mână Adrianei, implicându-se și donând, bistrițenii au cumpărat invitații cu 25 lei și au contribuit suplimentar cu alte sume, fiecare a dat ceva din puținul sau prea-plinul său. Despre acest concert Bistrițeanul.ro a scris aici: FOTO/VIDEO: O seară MAGICĂ, o seară a Binelui. Artişti, sportivi, oficialităţi – implicaţi într-un tulburător concert caritabil

„Este foarte important ceea ce s-a întâmplat în această seară, pentru că orice suferinţă este de fapt un exerciţiu de solidaritate la care ne invită Dumnezeu, un exerciţiu de compătimire, de co-pătimire cu cel suferind. Pentru că Biserica şi societatea întreagă este un trup. Dacă un singur deget este bolnav, bineînţeles că trupul întreg simte această suferinţă”, a spus secretarul eparhial Benedict Vesa, aducând la Bistriţa în acea seară binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului. Frumos, nu?!

La fix o săptămână, am aflat și suma adunată în cadrul concertului caritabil, via Radio Renașterea - postul de radio oficial al Arhiepiscopiei Clujului. Așadar, suma oficială comunicată era 17.600 lei.

Pe Adriana Buzan am cunoscut-o personal și m-am implicat cât de mult am putut în cazul ei. În urmă cu două săptămâni, într-una dintre discuțiile noastre, am întrebat-o dacă i-au intrat în cont banii strânși în cadrul concertului caritabil. Mi-a spus că nu, că a vorbit cu părintele Mudure și că trebuie să-i fie virați în câteva zile. Ea aștepta acești bani pentru a începe tratamentul în Turcia. Avea în cont cam 15.000 lei și cu banii adunați în concertul caritabil putea pleca în Turcia, să înceapă tratamentul care spera să-i prelungească viața.

Sâmbătă, Carmen, prietena ei care o îngrijea în ultimele săptămâni, m-a sunat și mi-a zis că este în stare foarte gravă, internată la secția de Oncologie de pe str. Alba Iulia din Bistrița. În această dimineață, o altă prietenă comună (care-i plătea unei persoane câteva ore de îngrijire pe zi, Adriana fiind într-o situație disperată, fără niciun aparținător) m-a sunat să-mi spună că starea ei s-a înrăutățit și că orele îi sunt numărate. Și-a manifestat îngrijorarea pentru ce se va întâmpla după, cine se va ocupa știută fiind situația ei, cam singură pe lume, doar cu un copil de 10 ani. Și așa am ajuns să o sun pe Sanda, o altă prietenă de-a ei, care avea împuternicire din partea Adrianei pe contul bancar. Și, dintr-una într-alta, am aflat cu stupoare că banii donați de bistrițeni în concertul caritabil NU au intrat până azi-dimineață în contul ei. La o lună de la eveniment, Asociația Tinerilor Ortodocși și Protopopiatul Bistrița NU au făcut transferul de bani în cont. Am aflat că Adriana a întrebat obsedant, zi de zi, inclusiv duminică, ultima zi în care a fost lucidă, dacă au intrat acei bani. Și a mai spus ca din banii care sunt în cont să fie îngropată, să nu se facă de rușine, iar restul să rămână pentru îngrijirea lui Paul, băiețelul ei de 10 ani.

Dincolo de drama Adrianei și a copilului ei în fața sfârșitului iminent al mamei, m-a șocat și îngrozit de-a dreptul faptul că la o lună, banii adunați cu mare pompă și declarații sensibile în acel concert caritabil care punea accent pe suflet și pe solidaritate, cu binecuvântarea prea înalților din Biserica Ortodoxă Română, nu au fost depuși în cont. 

L-am sunat pe părintele Mudure să-i cer explicații. A recunoscut din start că nu a virat banii, iar explicațiile mi-au provocat greață fizică: banii nu au fost virați să nu se întâmple ceva cu Adriana și să ajungă la fostul ei soț, care ar avea probleme cu jocurile de noroc. A mai scăldat-o, spunând ceva de genul că voiau să plătească direct tratamentul. Ba că nu știau cine are acces la cont, dacă e persoană de încredere sau nu. Nimic coerent și nimic credibil. Pe scurt, bistrițenii au donat banii pentru tratament și pentru Adriana și NU aveați de ce să luați în discuție decesul și ce s-ar fi întâmplat cu banii după! Nu ăsta a fost scopul concertului caritabil! 

Dacă ar fi ajuns la ea banii la câteva zile de la concert, poate că ajungea în Turcia și poate începea tratamentul care spera că-i va prelungi viața să-și mai poată crește câțiva ani copilul. Nu avem de unde ști că nu ne-ați permis să aflăm!

O întrebare nu-mi dă pace: Dacă Adriana murea și eu nu aflam că nu ați depus niciodată banii, ce făceați cu ei? Ați crezut că Dumnezeu va permite așa ceva? Uite că n-a lăsat să se întâmple asta!

Personal, în capul meu s-a conturat imaginea unor corbi deasupra unui muribund, care așteptau lacomi să moară, să vadă ce vor face cu arginții după. Neșansa voastră a fost ca eu să aflu toată tărășenia și să vă demasc în fața oamenilor, cine sunteți cu adevărat. NU sunteți oamenii lui Dumnezeu! Un om cu frică de Dumnezeu nu ar fi făcut așa ceva! Dumnezeu să vă ierte! Și poate Adriana și copilul ei! Apropo, ce lecție a luat el acolo, la acel concert? La asta v-ați gândit? Era în sală, știa că s-au adunat banii, a văzut cu ochii lui. Și știe că n-au mai ajuns la mama lui, care întreba de ei. Să vă ierte și oamenii cărora le-ați trădat încrederea. Eu, astăzi cel puțin, nu pot să vă iert. Și sper să nu uit repede ce ați făcut. Și să nu mai fiu alături de astfel de oameni în nicio campanie.

Mi-ați pus mari semne de întrebare vis-a-vis de biserica în care sunt botezată, vis-a-vis de preoții pe care îi cunosc. Și m-am hotărât. Merg mai departe și alături doar de cei care mi-au dovedit prin fapte că sunt oamenii lui Dumnezeu. Din cauza voastră nu mai cred conceptul acela biblic „crede și nu cerceta”. Ba nu! De acum o să cercetez. Tot ce faceți. Și nu este prima oară când mă dezamăgiți, dar este prima dată când eu, Claudia Andron, scriu despre preoții care nu fac cinste Bisericii Ortodoxe Române. Să vă fie rușine! Mie mi-e o rușine teribilă cu voi. 

Și încă ceva. Nu ies calculele. Astăzi, după discuția cu mine, ați virat în contul Adrianei banii. 15.700 ron. În anunțul oficial erau 17.600 lei adunați la concert. Pe extras, în urmă cu câteva zile, mai apare o depunere din partea voastră de 1600 lei după un eveniment caritabil la Beclean. Dacă adunăm banii de astăzi cu cei de la Beclean ne dă un total de 17.300 lei. Nu știu dacă depunerea de la Beclean o adunați la concertul caritabil de la Bistrița, mie îmi par evenimente diferite. Dar și dacă o adunați, tot lipsesc 300 lei din suma anunțată oficial că ați adunat-o la concert. Deci, câți bani s-au adunat până la urmă?

Pentru că v-ați bătut joc de toți cei care s-au implicat în acest concert caritabil, de zilele și speranța Adrianei, vă cer demisia din funcțiile pe care le dețineți: Tudor Mudure, președinte al Asociației Tinerilor Ortodocși din Bistrița-Năsăud și Alexandru Vidican din funcția de protopop al Bistriței.

Personal, îmi cer scuze în fața cititorilor că am avut încredere în voi și i-am făcut și pe ei să creadă în bunele voastre intenții. Sper că am reparat măcar puțin arătând cine sunteți cu adevărat. 

95790 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro