Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Credeam că au murit pentru că aşa a vrut Dumnezeu. De fapt, i-a ucis sistemul infect pe care îl acoperim

12/05/2016 11:33:06 Ana ȘTEFĂNEL  
În urmă cu foarte puţin timp am citit o declaraţie. Mi-au dat lacrimile şi m-a cuprins o stare de frică. Da, ăsta e cuvântul: FRICĂ. Mi-e frică să nu mă îmbolnăvesc. Eu, mama, sora mea, prietenii mei care trăiesc în România, chiar în Bistriţa-Năsăud.

Şeful secţiei de terapie intensivă de la „Marie Curie” a afirmat ieri că e şocat de rezultatele testelor făcute pe dezinfectante. Dezolat, îşi dă seama că ar fi putut salva viaţa mult mai multor oameni. Dezolat şi şocat îndeamnă România să ia măsuri: „Faceți, vă rog, teste și la medicamente! Știu medicamente generice, al căror import e protejat de politicieni, care nu-și fac efectul. Deloc nu au efect! Sunt convins că vorbim despre același lucru! Mor oamenii din această cauză.”

Stau şi număr oamenii pe care doar eu îi cunosc şi care au murit în spitale. Pot doar să îmi imaginez numărul pacienţilor care au murit în spitalele din România. Câte mame, câţi taţi, câţi prieteni şi-au dat duhul pe patul de spital subit şi fără ca nimeni să dea vreo explicaţie?

Probabil, zeci de mii. Probabil, zeci de mii de vieţi au fost curmate de un sistem românesc corupt, infectat, un sistem care a crezut că poate să decidă pentru oameni. A crezut că poate să treacă viii la morţi fără ca nimeni să îl tragă la răspundere. S-a bazat pe faptul că morţii nu vorbesc şi că rudele acestora sunt prea ocupate să îi plângă.

Suntem puţin egoiste noi, fiinţele umane, în general şi, deşi ancheta viza aproape toată ţara, eu, personal, nu m-am simţit afectată direct. Până ieri. Ieri am descoperit că şi judeţul nostru e virusat. Aveam îndoieli şi ieri mi s-au confirmat.

Poate că nu erau îndoieli, poate era o mică speranţă. Speram că toată viaţa mea o să cred că bunicul, şi atâţia alţii pe lângă el, au plecat dintre noi pentru că aşa a vrut Dumnezeu. Am înţeles că, în realitate, au plecat ucişi de sistemul de sănătate românesc în care infecţia este mai presus de bacterii, mai presus de germeni. Infecţia e o caracatiţă care îşi întinde tentaculele de la femeia de serviciu din spital şi până la cel mai înalt ministru. E o caracatiţă care se hrăneşte şi se măreşte din teamă, din corupţie, din şpăgi, din bani negri şi, în final, din… lacrimile îndoliaţilor.

E ultima noastră şansă. E ultima strigare. Acum, când se joacă cu cărţile pe faţă e momentul ca fiecare dintre noi să vorbim, să ne aliem şi să luptăm cu o forţă pe care nu o cunoaştem, dar, pe care, treptat, o putem descoperi dacă lăsăm la o parte teama cu care ne-a infestat acest sistem mizerabil. Un sistem care crede că dacă ne aruncă nişte firimituri poate să ne oprească şi să ne reducă la tăcere. Nu, nu şi de data asta.

7765 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro