Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  93 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



EDITORIAL: Cat din orasul nostru e al nostru?!

30/06/2010 00:06:35 Claudia ANDRON  
Am fost in aceasta seara martorul unui incident care mi-a ridicat multe semne de intrebare. O doamna a fost agresata pentru ca a vrut sa alerge pe zgura de la Liviu Rebreanu. Dincolo de actul violent al agentului de paza, nejustificat in opinia mea, am o intrebare: cat din orasul asta este al nostru?

Cu totii, intr-o forma sau alta, suntem contribuabili la bugetul local, fapt care, cred eu, ne confera si anumite drepturi nu numai obligatia de a ne plati impozitele.

Am copilarit si am facut scoala la Liviu Rebreanu. Am facut zeci de ture pe terenul de zgura de acolo. Am alergat acolo si dupa ce am terminat scoala si nu m-a oprit nimeni. Sincer, niciodata nu mi-am pus problema ca n-as avea acces acolo. L-am privit intotdeauna ca pe un bun al nostru, al tuturor bistritenilor, de care, in mod civilizat, ne putem bucura la nevoie. Am foarte multi prieteni care alearga seara pe Liviu si niciunul nu mi-a spus niciodata ca e ingradit accesul acolo. Daca in aceasta seara, eu eram in locul doamnei agresate, cred ca avem si eu aceleasi intrebari de pus omului de la paza: cine spune ca nu am voie sa alerg pe Liviu?! Nu scrie niciunde ca Liviu Rebreanu este proprietate privata. Nu s-a facut niciun anunt in presa ca baza este inchisa publicului. Ba mai mult, foarte multi bistriteni alearga acolo si nu-i opreste nimeni. Numai pe unii...

Dupa ce ca nu avem baze sportive accesibile tuturor, subventionate de la bugetul local, aflu ca in singurul loc unde mai puteam face miscare, accesul e la discretia paznicului. Daca nu-i place de moaca ta, nu intri si daca mai ai si intrebari de adresat poate iei si un spray paralizant in bot.

Orasul nostru are o mare problema in ceea ce priveste bazele sportive. Singurul loc unde poti alerga fara sa-ti pui in pericol articulatiile, pe o zgura proasta ce-i drept, e terenul de sport de la Liviu Rebreanu. Dar, se pare ca nici de asta nu ne mai putem bucura.

Pista de biciclete nu avem. Bazin de inot public, al orasului, nici pe atat. Aleile din parc sunt pline de gropi, aici alergatul fiind pe riscul propriu, ca si mersul pe role. La Gloria nu te poti duce sa alergi, ca si acolo, desi se dau miliarde de la bugetul local, nu ai voie sa alergi. Deci, daca ai peste 18-20 de ani, nu mai esti elev si nici nu iti permiti un abonament la o sala, loc unde sa faci miscare pentru sanatate, cum ne tine lectii toata lumea, nu prea ai.

Cred ca orasul asta e al nostru cat timp sunt de platit taxe si impozite. Adica trebuie sa fim de acord ca banii sa fie cheltuiti pe bunurile orasului (intretinere scoli, baze sportive, parc, etc.), dar nu putem emite pretentii de a le folosi si noi, repet, intr-un mod civilizat.

Nu am spus GRATUIT. As fi de acord ca cei care vor sa foloseasca o baza sportiva a orasului, cum ar fi cea de la Liviu sau terenul de la Gloria, sa plateasca o suma modica, sa primeasca o legitimatie de acces si sa se poata bucura de bazele sportive de cate ori simte nevoia sa faca miscare pentru sanatate. Iar din acei bani, de ce nu, sa se platesca paza, astfel incat cei care alearga sa o poata face in liniste si nu sa fie agresati.

Mi se pare ca e ca si cu Biserica Evanghelica. E a bistritenilor cat timp trebuie sa ajutam cu bani pentru refacerea ei (bugetul local sau sponsorizari), dar cand e vorba de acces in interior, sa te bucuri si tu sau sa te mandresti cu simbolul orasului, e a parohiei si iti ramane s-o admiri pe dinafara. Si aici sustin varianta de a vizita biserica contra unei taxe din care sa se achite o parte din cheltuieli.

Cred ca la fel ca o sa ajungem si cu baza de la Liviu. O sa ne bucuram de ea, asa, de pe la garduri. Ca sa nu uit ca in curand nu va mai exista deloc terenul de zgura. Ne ramane insa alergarea la platit taxe si impozite...

6431 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro