Ședința extraordinară a Consiliului Local a fost chiar extraordinară! N-am mai văzut așa ceva! Au votat de câte ori au vrut, nimeni n-a înțeles nimic, probabil nici măcar ei, consilierii... Clasicele replici acide, dar lipsite de conținut și apoi votul „pentru”. Probabil nici ei nu au mai înțeles dacă a trecut proiectul sau nu.
Două proiecte au fost azi pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Bistrița. Două, doar atât - și ei tot nu au înțeles cum stă treaba. Trebuie 11 voturi, trebuie 14? Când au descoperit, au decis (în unanimitate, că toți s-au prins că nu-i de joacă) să refacă votul ca să iasă bine numărătoarea.
De proiectul numărul 1 s-a trecut cum s-a trecut. Cu comentarii împotrivă, interminabile și redundante, dar până la urmă consilierii au votat și proiectul de hotărâre privind aprobarea instituirii taxei speciale de salubrizare și aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare în municipiul Bistrița, pentru persoanele fizice - a fost aprobat, iar acest episod s-a încheiat.
Problema a fost la al doilea punct de pe ordinea de zi: proiect de hotărâre privind atribuirea și încheierea Contractului de achiziție publică a serviciului public de salubrizare respectiv „Activitatea de colectare și transport al deșeurilor municipale și managementul Stațiilor de Transfer și al Centrelor de Colectare din județul Bistrița - Năsăud.” Ei, aici s-au cam încurcat consilierii municipali...
Liberalii au încercat să se opună, au votat împotrivă, dar apoi și-au dat seama că se complică treburile. După o pauză cerută de gruparea PSD, imediat după ce primarul Ovidiu Crețu a anunțat că în acest caz Bistrița iese din ADI - Deșeuri și va suporta, inevitabil, consecințele, situația s-a schimbat. Consilierii au decis să reia votul - nu știe nimeni dacă e permis așa ceva sau nu - și a ieșit cum a trebuit: proiectul a fost aprobat - asta e cert.
O ședință „curată-lună”, o ședință fără un fundament prea solid, având în vedere că oricum rezultatul era stabilit încă de la început. Adică, cine își permite să iasă din ADI și să plătească milioanele de euro? Hai să fim serioși, a fost o simplă formalitate. Din păcate, lipsa de comunicare, faptul că în județul Bistrița-Năsăud nu știe nimeni să facă opoziție, a făcut din această simplă formalitate un mare circ, un mare blat.
Situația nu a stat mai bine nici în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean, acolo unde consilierii habar n-aveau ce votează și discutau pe lângă subiect. Noi i-am ales, noi să defilăm cu ei!