Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  8 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015E nevoie de localnici sau de compromiterea lor?

11/01/2013 22:17:23 Adrian LINCA  
Da, vreau cât mai mulţi localnici în echipa Gloriei. Am susţinut constant această idee în ultimii 16 ani, încă de pe vremea în care Titi Voica se bătea cu antrenorii, câteodată chiar la propriu, pentru un post de titular în faţa unor sudişti mai slabi decât el.

Am scris mii de rânduri pe tema asta şi cred în continuare că am avut, avem şi vom avea talente destule, echipe întregi de jucători formaţi la Bistriţa, pe alese, pentru toate eşaloanele. Însă cei care au condus Gloria, din birouri sau de pe bancă, nu au ştiut întotdeauna cum, câţi şi pe cine să promoveze din pepiniera bistriţeană. Uneori la mijloc a fost rea-voinţă, alteori nepricepere, interese de toate felurile şi câteodată ghinion. Aşa s-au pierdut zeci de copii, poate sute, care ar fi putut juca în Liga 1 cu ajutor mai mult din partea Gloriei. Sunt pline terenurile din judeţ şi sinteticele din oraş de tineri care nu şi-au găsit un loc în fotbal. Asta s-a întâmplat şi din cauza lor sau a părinţilor prea pătimaşi ori subiectivi, dar şi cu complicitatea Gloriei.

Da, vreau să văd mai mulţi bistriţeni în alb şi albastru dar nu aşa cum se întâmplă acum. Nu cred în infuzia asta forţaţă de fotbalişti din Liga a 4-a, într-un moment total nepotrivit. Sunt convins că nu va duce la nimic bun, nici pentru ei şi nici pentru echipă. Nu aşa se promovează tineri talentaţi, cu arcanul, peste noapte, sărind peste 3 eşaloane deodată. Ci treptat, câte unul, aruncat să crească printre alţi jucători valoroşi.

Distanţa dintre Liga a 4-a şi Liga 1 rămâne totuşi prea mare ca să poată fi străbătută într-o lună şi jumătate de iarnă. Completând un lot extrem de slab, într-o situaţie disperată din clasament, bistriţenii nu au cum să-şi pună în valoare calităţile. Şi mă tem că tocmai asta se vrea, compromiterea lor şi a ideii de localnici. Nepregătiţi şi băgaţi în teren de-a valma, nu vor putea arăta nimic, din contră, vor risca să se facă de râs. Şi-atunci se va simţi din nou nevoia de mercenari, mai profitabili pentru club şi impresari, decât ai noştri.

Da, cred că Avram, Sebi Rus, Budecan şi ceilalţi chemaţi la prima echipă pot face parte din loturi de Liga 1. Şi nu doar ei, ci şi alţii de prin judeţ. Dar cu răbdare, cu bunăvoinţă şi profesionalism din partea conducătorilor şi antrenorilor. Ori în acest moment bistriţenii noştri nu vor avea parte de aşa ceva.

Citește mai multe articole din sport numai pe sportulbistritean.ro

2852 vizualizari


loading...

Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web Director web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2020 Bistrițeanul.ro