Nu e un secret faptul că bistrițenii au talent și sunt al naibii de inventivi. Dacă unii pun la punct softuri care fac cu ochiul marilor companii de peste Ocean, alții ne provoacă să renunțăm la banalul pat și să-l înlocuim cu un...hamac. Este și cazul Andradei, care de mai bine de un an confecționează hamacuri, cu relaxare la pachet.
Hamacul s-a transformat într-un stil de viață și chiar o sursă de venit pentru o bistrițeancă inventivă de doar 20 de ani. Andrada Moruțan a început „isteria” cu hamacurile în urmă cu un an. Această „istorie” a acaparat încet, încet aproape toți cunoscuții bistrițencei.
Absolventă a Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, secția Filologie, Andrada a șocat nițel când s-a decis să schimbe macazul și să se înscrie la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. După un an de pregătire, bistrițeanca a fost acceptată la Design Vestimentar.
Pregătirea pentru examenele de la UAD au reprezentat doar unul dintre pașii făcuți de Andrada spre lumea fascinantă a modei. În urmă cu un an, bistrițeanca și-a căutat un hamac pe Internet, ajungând rapid la concluzia că nu este dispusă să dea câteva sute de lei pe un obiect pe care poate să-l facă singură.
Meseria „furată” de la mama sa, croitoreasă de meserie, și câteva tutoriale de pe Youtube au ajutat-o pe Andrada să facă primul său hamac. A urmat încă unul și încă unul pentru prietenii săi, astfel că, într-un an, Andrada a ajuns să confecționeze câteva zeci de hamacuri.
Hamacul confecționat de Andrada poate fi montat oriunde există două puncte de sprijin. Acesta ocupă puțin spațiu, fiind pliat și rulat foarte ușor, astfel că poate fi luat la festivaluri, drumeții și chiar la plimbări prin pădure.
Confort...suspendat.
De doar 5 minute ai nevoie pentru a-ți instala hamacul și a te bucura de natură. „Excentricii” pot să își amenajeze propriul colț de relaxare acasă, folosinu-se de un hamac. Andrada aproape că a înlocuit patul cu hamacul vara aceasta și spune că somnul a fost la fel de dulce și confortabil.
În timp, hamacul Andradei a devenit din ce în ce mai complex. Dacă în prima fază acesta era compus dintr-un material rezistent, sfoară și carabine, Andrada ține acum cont și de confort, dar și de design.
Astfel, în exterior hamacul este îmbrăcat cu un material viu, cu imprimeuri, iar în interior are catifea, plăcută la atingere. De asemenea, hamacurile au și buzunare pentru gadget-uri, cărți sau alte obiecte mai mici. Potrivit Andradei, hamacurile trebuie să îndeplinească trei condiții pentru a putea fi scoase la vânzare: să fie rezistente, să fie plăcute ochiului și confortabile.
Hamacurile Andradei au primit numele „dream catcher”, menirea lor fiind să asigure relaxarea, să preia toate energiile negative acumulate de-a lungul zilei și să ne umple cu bună-dispoziție.
„Reușesc să îți adune toată energia negativă și eliberează numai energie pozitivă. Hamacul este ideal după o zi lungă de muncă, îți încarci bateriile după ce te relaxezi citind o carte în hamac”, spune Andrada.
Un astfel de hamac costă 150 de lei, iar unul dublu, care îți permite să te relaxezi alături de o persoană dragă, costă 200 de lei.
Andrada speră ca în câțiva ani, pasiunea sa pentru hamacuri și modă să se transforme într-o adevărată afacere. Minunățiile care ies din mâinile Andradei le puteți vedea aici.