Casa Argintarului de pe strada Dornei a intrat din nou în atenţia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. După ce va fi reabilitată cu bani europeni, aceasta va fi denumită Casa Germană şi va fi integrată în circuitul turistic.
Despre reabilitarea Casei Argintarului s-a discutat de mai multă vreme, iar în 2008 s-a întocmit un proiect în acest sens. Acesta viza atât reabilitarea cât şi includerea imobilului în circuitul turistic.
Deşi la vremea respectivă a fost considerat eligibil, proiectul a intrat pe lista de aşteptare a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului. După doi ani, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud doreşte din nou să facă demersuri pentru reabilitarea clădirii.
Potrivit lui Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, în această perioadă se lucrează la documentaţia pentru a accesa fondurile europene necesare intervenţiilor la Casa Argintarului.
După ce va fi recondiţionată şi introdusă în circuitul istoric, clădirea de pe strada Dornei îşi va schimba denumirea în Casa Germană şi va adăposti un centru de informare şi documentare care să promoveze specificul săsesc al Bistriţei în judeţ, dar şi dincolo de graniţele acestuia.
Se estimează că este nevoie de 2.463.437 lei pentru crearea centrului german prin reabilitarea acestei clădiri. Intervenţiile la Casa Argintarului prevăd păstrarea integrală a spaţiilor din interiorul clădirii, dar şi aspectul exterior. Este prevăzută înlocuirea acoperişului actual din ţiglă, recondiţionarea tavanelor de lemn, precum şi reparaţii capitale la nivelul şarpantei. Şi tâmplăria interioară este vizată pentru recondiţionare. Toate ornamentele deteriorate vor fi îndepărate şi refăcute cu tencuieli noi.
Casa Argintarului datează de pe vremea Renaşterii, iar decoraţiunile de piatră de la intrarea în clădire au fost execute de un arhitect elveţian. De-a lungul timpului clădirea a suferit numeroase modificări. În 1758 casa a ars, în 1939 imobilul era să fie demolată, iar 11 ani mai târziu Casa Argintarului a intrat în proprietatea statului.