Se pare că lipsa lui Jean Pădureanu de la Gloria se simte mult mai acut decât s-ar fi aşteptat iubitorii fotbalului din Bistriţa. Lordul a fost arestat în luna martie a acestui an, după ce a fost condamnat în Dosarul Transferurilor, iar clubul nu a mai beneficiat de prezenţa acestuia nici măcar în calitate de preşedinte de onoare, funcţie pe care a ocupat-o în ultimul timp.
În această primăvară suporterii cei mai optimişti sperau ca Gloria să evolueze în sezonul următor în Liga 1. Echipa s-a calificat cu greu în play-off-ul Ligii secunde, însă rezultatele de aici nu i-au adus mult visata promovare, care ar fi însemnat totodată şi o importantă gură de aer din punct de vedere financiar, datorită banilor primiţi pentru drepturile de televizare.
În urma acestui eşec şi a faptului că este în insolvenţă, pentru a mai putea continua activitatea fotbalistică şi pentru a putea primi bani de la autorităţile locale, Gloria se va reorganiza şi va evolua în sezonul 2014-15 în Liga a 3-a, eşalon în care a luat startul ultima dată în sezonul 1974-75!
După 40 de ani!
După ce a promovat în liga secundă la finalul sezonului 1969-70, Gloria a trecut prin câţiva ani de tranziţie, în care a încercat să se afirme ca o prezenţă stabilă în aceste eşaloan. După câteva clasări la mijlocul clasamentului, bistriţenii au avut un sezon 1973-74 lamentabil, la capătul căruia au încheiat pe locul 18, ultimul, în seria a III-a a Diviziei B şi au retrogradat, fiind depăşiţi în clasament de echipe precum Minerul Cavnic, Victoria Carei, Minerul Anina sau Metalurgistul Cugir.
Sezonul următor, 1974-75, a însemnat practic începutul „epocii de aur” a fotbalului bistriţean. Gloria a câştigat seria a XI-a a Diviziei C şi a promovat în Divizia B. De această dată, bistriţenii au fost mult mai hotărâţi şi mai bine organizaţi, ajungând în scurt timp printre protagoniştii întrecerii, cu pretenţii de promovare în Divizia A.
Perioada de ascensiune s-a concretizat la finalul sezonului 1989-90, când Gloria a reuşit în sfârşit să câştige seria a III-a a Diviziei B şi să promoveze în Divizia A, după ce terminase mai mulţi ani la rând pe locul secund. Clubul condus de Jean Pădureanu a ajuns unul dintre cele mai stabile din ţară şi a jucat timp de 21 de sezoane consecutive în primul eşalon. De asemenea, în această perioadă Gloria a câştigat Cupa României, în 1994 şi a participat în mai multe rânduri în cupele europene.
Cluburi mari de pe continent, precum Atletico Madrid, Fiorentina, Real Zaragoza sau OSC Lille, au jucat la Bistriţa, împotriva Gloriei, pe stadionul pe care din această toamnă vor păşi fotbaliştii unor echipe precum Unirea Jucu, Unirea Dej, Sănătatea Cluj sau Naţional Sebiş.