Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  38 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015După 26 de ani, pensionarilor li se face dreptate! Un bistrițean a contribuit la rezolvarea problemei grupelor de muncă!

14/11/2016 17:18:50  
Cei care au muncit în grupele I și II de muncă o viață întreagă nu vor mai fi nevoiți să-și lămurească în instanță sau umblând de la o ușă la alta prin instituțiile publice perioadele de vechime în condiții dificile, pentru a se bucura de beneficiile acestui statut la vârsta de pensionare.

Ieri, 13 noiembrie, a intrat în vigoare noul act normativ care modifică pentru a treia oară în acest an legea 263/2010, a pensiilor. Noua lege aduce clarificările necesare astfel încât nu vor mai fi diferențieri de neînțeles, discriminatorii, chiar și între angajați ai aceleiași întreprinderi, când unora li se recunoștea vechimea în grupele de muncă, iar altora nu, și erau nevoiți să apeleze la instanță pentru dreptul lor. Povestea a trenat din anii '90, când fiecare întreprindere avea posibilitatea de a face încadrarea propriilor angajați în grupele de muncă, astfel încât au apărut discriminări nereglate atâta vreme.

Inițiator al prevederilor referitoare la încadrarea în grupa de muncă I și II a persoanelor care nu au fost nominalizate în liste de către unitățile angajatoare, dar au desfășurat activitatea în locuri de muncă încadrate în aceste grupe de muncă, din noua lege a pensiilor, este senatorul PSD de Bistrița-Năsăud, Ioan Deneș, care susține că astfel au fost eliminate inechitățile ce au condus la discriminare între persoane.

Parlamentarul bistrițean a propus completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice cu aceste prevederi, care au fost incluse în Legea nr. 172/07.10.2016 publicată în Monitorul Oficial nr. 808/13.10.2016 și intrată în vigoare ieri.

Senatorul bistrițean a mai avut pe perioada mandatului său completări substanțiale la legislația privind pensiile, cum ar fi introducerea valorii punctului de pensie care nu poate fi mai mică de 40% din câştigul salarial mediu brut, începând cu 01 ianuarie 2017 și instituirea celei de-a 13-a pensii pentru persoanele care au drept de pensie situat sub nivelul salariului mediu brut pe economie şi nu realizează alte venituri.

Ioan Deneș și-a propus să susțină cauza pensionarilor și în următorul legislativ, în care speră să rămână după 11 decembrie, cu susținerea și votul oamenilor din Bistrița-Năsăud.

Senator și președinte al Comisiei de administrație publică din această Cameră a Parlamentului României, Ioan Deneș vrea să contribuie la implementarea Programului de guvernare al PSD pentru perioada 2016-2020, care include măsuri favorabile tuturor care vor să se bucure de munca lor de o viață când ajung la vârsta pensionării, cum ar fi creșterea punctului de pensie până la 1400 lei în 2020, cu 500 lei mai mult decât acum și eliminarea impozitului pe venit pentru pensiile sub 2000 lei și contribuțiile la sănătate.

(P)

6511 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2021 Bistrițeanul.ro