Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  50 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Dumnezeule, cum i-ai bătut pe politicieni cu votul lor...Divin...

04/12/2015 00:06:05 Claudia ANDRON  
Frumos e să nu te bucuri de necazul omului. Dar, jur, nu mă pot abține. Cum să nu mă bucur când văd politicieni băgați după gratii fix pe legi votate cu mânuța lor?! Au votat că denunțul înjumătățește (!!!) pedeapsa, că suspiciunea rezonabilă e suficientă să ajungi după gratii, iar acum spun că e nedrept. Ba e drept! Cât de drept...

De foarte multe ori am avut discuții aprinse cu politicieni, mai mici sau mai mari, care mi se scuzau că nu pot face multe ba că legea funcționarilor nu e bună și nu-i pot da afară pe cei care freacă menta prin instituții, ba că licitațiile nu au reguli clare și până ajung să deruleze lucrarea se împiedică cu anii în contestații, comitete și comiții, ba că drumul spre Năsăud nu se poate face că nu știu ce legi și ordine de ministru se încurcă între ele. Veșnica mea pledoarie era că nu au de ce să se plângă atâta timp cât la baza neputinței lor stau legi votate de ei, de formațiunile politice din care provin sau clasa politică din care fac parte. Și dacă nu le convine, n-au decât să schimbe legea cu una mai bună că în țara asta partidele stabilesc regulile jocului prin vot, în Parlament.

Cred că în ultimii ani ați auzit cu toții din gura politicienilor cum nu pot face ei mai multe deși ar vrea, că nu-i ajută legile. Să nu uităm însă că s-au perindat pe rând la putere și au avut majorități în Parlament cu care ar fi putut schimba legi. Dar, n-au făcut-o. Au făcut legi proaste din cauza cărora noi, românii de rând, suferim zi de zi. Lor le-a fost mai simplu să se plângă. Până au ajuns să-și plângă de milă în fața arestului.

Recunosc, în adâncul sufletului am tot așteptat o pedeapsă divină, care să răzbune toată lipsa lor de dezinteres față de poporul ăsta. M-am gândit că i-ar putea pedepsi Dumnezeu să ajungă în spitale și să nu mai fie medici și asistente care să-i îngrijească, că nu ar găsi medicamente, că ar putea să ajungă la pensie și să nu mai fie bani de pensie. Nu am visat că viața i-ar putea pedepsi după regulile stabilite de ei, iar noi să fim spectatori.

La faza cu dosarele ANI am avut prima dată satisfacția de a-i vedea suferind din cauza legilor date de ei sau de colegii politicieni din Parlament. Culmea, nedreptatea și idioțenia legii era evidentă. Dar ei au făcut regula, n-aveau decât s-o suporte, așa strâmbă și absurdă.

Nu mai departe de cazul viceprimarului George Avram, declarat incompatibil de ANI pentru că a deținut în paralel funcția de membru al consiliului de administrație de la Școala Generală nr. 5, unde cu onor eram colegi. O funcție neremunerată, mai mult onorifică, la care și așa ajungea cu greu, doar la ședințele importante. La baza numirii sale în CA de la Gen. 5 stătea o lege a învățământului care-i permitea asta și o delegare din partea primăriei, care se presupune că verifică legalitatea actelor pe care le emite. Și, cu toate astea, legea votată de colegii lui din Parlament a pus ANI să ia decizia de a-l declara incompatibil. Pentru ce?! Pentru nimic. Bravo, mă! Sunteți deștepți rău! Bune legi ați dat voi. Cred că le-ați gândit mult.

Astăzi asistăm la „drama vieții” lui Ioan Oltean. Victimă a unui sistem pe care zice că l-a votat că așa a primit ordin politic – o declară cu gura lui, a unui sistem care nu mai poate fi controlat, a unor legi votate cu mânuța lui. Bașca, în câteva zile își pregătește valiza pentru arest. Într-un dosar făcut în baza unui denunț de popă prost și șarlatan, care se pare că a câștigat eliberarea condiționată după ce a făcut două denunțuri împotriva lui Ioan Oltean. Parfum. Prevederi din noul Cod Penal votat de...ghiciți cine?! Parlament și parlamentari!

Bașca, poți fi arestat dacă există SUSPICIUNEA REZONABILĂ că ai fi comis o infracțiune. Adică nu e nevoie de prea multe dovezi, un denunțător credibil, pușcăriaș onorabil – de exemplu- e de-ajuns. Și, ca să fie tacâmul complet, și dacă ai vrea să te răzbuni pe denunțător și să-i faci o plângere pentru denunț calomnios e mai greu. Nu se prea pedepsește. Astfel stând lucrurile, sunt de ajuns doar suspiciuni rezonabile să sfârșiți toți după gratii, măcar câteva luni, de-un arest...Timp suficient să cugetați cât de proști ați putut fi să votați niște legi cu care v-ați băgat singuri la răcoare și v-au făcut să trăiți...drama vieții.

Drama vieții noastre cu politicieni ca voi o trăim zi de zi în România asta croită strâmb de voi, cei pe care cu atâta speranță și naivitate v-am ales. Pe rând. V-am votat pe toți, prin rotație, să fie democrație. Astăzi, atât de bine ne-am învățat cu răul și că asta-i România că nici măcar nu ne mai putem revolta. Bine, ar presupune să ne revoltăm de trei ori pe zi. Mai reacționăm doar când sistemul creat de voi omoară prea mulți dintre noi deodată.

Și trăim mici bucurii meschine, ca astea de acum, când nu ne putem stăpâni rânjetul de pe față când vă vedem  băgați după gratii de legile votate cu mânuța voastră.

Doamne, iartă-i! Noi nu putem!

3987 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro