Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015DUMITRIȚA: Continuarea lucrărilor la străzi și modernizarea spațiului public sunt prioritare în 2013!

21/01/2013 10:14:25 Iulia STUPINEAN  
Lucrările de modernizare a străzilor precum și cele de amenajare a spațiului public din comuna Dumitrița continuă și în acest an! Administrația locală de aici speră ca Guvernul să aloce cât mai repede banii necesari finalizării unor investiții aflate pe rol încă din 2011.

Situată în partea de sud-est a judeţului Bistriţa - Năsăud, la poalele munţilor Călimani, la 10 km distanţă de municipiul Bistriţa, comuna Dumitrița este constituită din localitățile Budacu de Sus, Ragla și Dumitriţa – reședinţă. Ultimului recensământ arată că aici trăiesc 3.185 de localnici în 925 de gospodării.

În ultimii doi ani, Dumitrița a avut parte de o serie de investiții privind modernizarea infrastructurii rutiere și amenajarea spațiului public din localitățile componente. În toamna lui 2011, la Budacu de Sus au debutat lucrările de reabilitare a 7 străzi de interes public, pe un tronson de 3,57 de km.

Proiectul în valoare 3.100.000 de lei a fost demarat prin Programul Național de pietruire, reabilitare, modernizarea și/sau asfaltare a drumurilor de interes local clasate și alimentarea cu apă a satelor, conform H.G. 577.

Până la sfârșitul anului trecut, investiția a fost executată în proporție de 75%, constând în asfaltarea în totalitate a străzilor, montarea podețelor și amenajarea rigolelor pentru scurgerea apelor pluviale, pe o distanță de 1 km.

Tot în anul 2011, la Dumitrița au început și lucrările de realizare a aleilor pietonale în localitatea Ragla, modernizarea zonei de centru civic de la Dumitrița și amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, prevăzut cu mobilier specific.

Proiectul în valoare de 700.000 de lei se derulează printr-un program al Ministerul Mediului, din care 50% este contribuție guvernamentală iar 50%, bani de la bugetul local comunei Dumitrița. Lucrările în acest caz au fost realizate doar de jumătate ca urmare a întârzierii finanțărilor guvernamentale.

“Avem speranța că vor fi alocate de la Guvern, sumele necesare pentru continuarea proiectelor de execuție privind modernizarea infrastructurii. Pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a celor 7 străzi din Budacu de Sus mai avem nevoie de încă 600.000 de lei. Noi ne-am propus ca în 2013 să terminăm acest obiectiv precum și cel de amenajare a spațiului public. De asemenea, vrem să asigurăm toate utilitățile necesare confortului locuitorilor comunei noastre”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Dumitrița, Vasile Moga.

5637 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro