Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  34 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Drumul lăpticului…

02/11/2012 09:00:14  
10 elevi de la Şcoala Gimnazială „Artemiu Publiu Alexi” din Sîngeorz-Băi, talentaţi la desen şi foarte îndemânatici, au finalizat în aceste zile proiectul desfăşurat la nivel naţional sub forma concursului de creaţie cu titlul „Oraşul de lapte”. Coordonaţi de profesorul Ionel Oarcăs, copiii au marcat astfel Ziua Mondială a Laptelui în Şcoli.

Anul şcolar 2012-2013 a debutat şi pentru elevii Şcolii Gimnaziale "Artemiu Publiu Alexi" din Sîngeorz-Băi cu diverse proiecte educaţionale, care se derulează pe o anumită perioadă de timp, la nivel naţional, regional, judeţean sau local: "Sănătatea Pământului, sănătatea noastră" ( înv. Cătălina Şorecău), "Diversitate, prietenie, armonie" (prof. Cătălina Mureşan) sau "Schimbându-ne atitudinea, ne schimbăm viitorul" (prof. Marin Varvari).

Zilele acestea, 10 elevi din clasele a III-a, talentaţi la desen şi deosebit de îndemânatici , coordonaţi de prof. înv. primar Ionel Oarcăs, au finalizat deja unul dintre aceste proiecte, care s-a desfăşurat la nivel naţional sub forma unui concurs de creaţie cu titlul "Oraşul de lapte", lansat de Tetra Pak în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), marcând astfel sărbătorirea Zilei Mondiale a Laptelui în Şcoli.

Concursul stimulează spiritul de echipă şi creativitatea elevilor, oferindu-le posibilitatea de a câştiga premii individuale, dar şi premii utile pentru clasă şi cadrul didactic coordonator.

Timp de o lună de zile cei "zece meşteri mari" (Adina Jarda, Emanuel Ruşti, Robert Stan, Dănuţa Gabor, Ionuţ Pop, Oana Clipotă, Debora Iluţa, Leon Rus, Emanuela Radu şi Raluca Mogin), "înarmaţi " cu foarfece, pensule, ciocan, cuie pentru găurit, cuţite, lipici şi acuarele , sub atenta supraveghere a "arhitectului" au spălat, au decupat şi au vopsit ambalajele de carton, reciclabile, ce provin de la cutiile de lapte şcolar consumat în clasă, după care au asamblat mai multe elemente (şcoala, ferma de animale, fabrica de lapte, moara, blocurile, magazinele şi şoselele), formând o machetă cu titlul "Drumul lăpticului", înscriindu-se astfel în marea competiţie naţională.

Folosirea ambalajului în obţinerea tuturor elementelor din machetă, dezvoltarea capacităţii de cunoaştere a formei de organizare şi funcţionare a unei comunităţi, înţelegerea de către elevi a modului de amplasare a clădirilor şi utilitatea acestora, mobilizarea imaginaţiei şi a creativităţii în realizarea fizică a oraşului din cutii, cunoaşterea "drumului laptelui" de la obţinere până la consum, dar şi dezvoltarea interesului şi spiritului competiţional sunt câteva dintre obiectivele urmărite în realizarea acestui proiect, descris şi în versuri de către coordonator: "Cu tărâţe de la moară şi păşune de pe deal/ Vacile dau lapte dulce căci Ion e gospodar./ De la ferma de pe deal, laptele-n cisterne pline/ Ion la fabrică îl duce, unde-i prelucrat mai bine!/ Pentru şcoli şi magazine, aseptic e ambalat./ Poftă bună, la mâncat!"

Directorii şcolii, prof. Adrian Bosancu şi prof. Raveca Gaveniuc, dar şi prof. Cătălina Mureşan (consilier educativ), i-au felicitat pe toţi cei implicaţi în realizarea proiectului şi au evidenţiat necesitatea protejării plantelor şi animalelor pentru propria existenţă, promovarea unei alimentaţii corecte şi echilibrate în rândul copiilor, dar şi dezvoltarea unei atitudini ecologice faţă de propriul oraş, care poate deveni mai frumos, mai curat şi mai ospitalier.

Pentru a câştiga acest concurs toţi elevii şcolii, cadrele didactice, dar şi părinţii au fost invitaţi să acceseze site-ul www.laptescolar.ro şi să voteze proiectul "Drumul lăpticului", în perioada 1 noiembrie (orele 16.00) – 15 noiembrie (orele 15.59) 2012. Mai multe voturi, mai multe şanse de câştig!

Învăţătoare Anuţa Pop

Şcoala Gimnazială "Artemiu Publiu Alexi"

Sîngeorz-Băi

7573 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro